4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Ergenekon için 2 saat ifade verdi

Danıştay 2. Daire üyeleri ve Cumhuriyet Gazetesi’ne saldırı davasında ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Osman Yıldırım, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü Ergenekon soruşturması kapsamında dün ikinci kez ifade verdi.

Yıldırım, tutuklu bulunduğu Sincan F Tipi Cezaevi’nden, jandarmanın yoğun güvenlik önlemleri altında Ankara Adalet Sarayı’na getirildi. Terör ve organize suçlara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin’e yaklaşık 2 saat süre ifade veren Yıldırım, daha sonra jandarma eşliğinde tekrar cezaevine götürüldü. Yıldırım’a, Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’ndan gönderilen bazı sorular soruldu. Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz daha önce de tutuklu bulunduğu cezaevinde ifadesine başvurmuştu.

Perinçek’ten 1 saat ifade

ERGENEKON davası kapsamında mart ayından beri Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, bir başka suçtan dolayı Tekirdağ Adliyesi’nde ifade verdi. Perinçek’in ifadesi 1 saat sürdü.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 09:07:43
Güncelleme :5 Eylül 2008 Cuma 09:37:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?