4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Ergenekon operasyonu

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen Ergenekon Operasyonu kapsamında gözaltına alınan Kemal Kerinçsiz ile Fuat Turgut'un da aralarında bulunduğu 13 kişi daha adliyeye sevk edildi. 

İstanbul'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan Ergenekon Operasyonu kapsamında gözaltına alınan zanlıların sorguları devam ederken, bir yandan da sorguları tamamlanan şahıslar adliyeye sevk ediliyor. Aralarında Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi olduğu iddia edilen Yasin Hayal'in İzmir Barosu'na kayıtlı avukatı Fuat Turgut ile Büyük Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Kemal Kerinçsiz'in de aralarında bulunduğu 13 kişi çevik kuvvet araçlarıyla Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Fuat Turgut içeri girişi sırasında, "Tayyip'i sevmemek suç oluyor değil mi arkadaşlar, görüyorsunuz" diye konuştu. 

Öte yandan zanlıların adliyeye getirilişi sırasında polis ekiplerinin çevrede geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Adliye çevresindeki sokaklar kapatılırken, adliyenin sokağındaki otopark da araç girişine kapatıldı. Normal duruşmaları olanların birinci dereceden yakınları dışında kimse adliye sokağına alınmıyor. Bahçeşehir Üniversitesi'ne giden öğrenciler de kimlik kontrolünün ardından okula alınıyor. Gözaltına alınan şahısların sağlık kontrolünden geçirilmesi beklenirken, şahıslarla ilgili dosyalar da adliyeye getirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 11:53:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?