3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Ergenekon sanığının ifadesi alındı

Akın Birdal suikastına ilişkin yargılanan ve hakkında mahkumiyet kararı verilen Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından Semih Tufan Gülaltay'ın yeni TCK uyarlaması kapsamında talimatla ifadesi alındı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatıyla İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifadesi alınan Semih Tufan Gülaltay, "Her ne kadar hakkımda verilen karar kesinleşmiş olup, şuan ki dava uyarlama davası ise de yeniden yargılama yapıldığından dolayı dosyanın yeniden incelenerek, hakkımda verilen mahkumiyet kararının ortadan kaldırılmasına ve beraatıma karar verilmesini talep ediyorum. Daha önce hakkımda verilen mahkumiyet kararı emniyette işkence ile alınan ifademe dayanmaktadır. Dava dosyasında işkence
raporumda vardır. Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı ve tetkik hakimi buna dayanarak hakkımda beraat karar verilmesini istemişseler de her nedense Yargıtay mahkumiyet kararını onamıştır. Bu bir hukuk cinayetidir. Yargıtay kararları ile avukat huzurunda alınmayan ifadelerin delil olarak kullanılması mümkün değildir. O tarihte emniyette alınan ifadem avukatım olmadan alınmıştır. Bu nedenle Yargıtay bozma ilamını kabul etmiyorum" diye konuştu.

Semih Tufan Gülaltay, ifadesinin alınmasının ardından cezaevi aracına bindirilerek tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'ne götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 15:59:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?