4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Ergenekon sanıkları Silivri Cezaevi'nde

Ergenekon soruşturması kapsamında Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanıklar bugün Silivri Cezaevi'ne nakledildi. Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un iddianamesi hazırlanmadığı için götürülmedi. Emekli Orgeneral Şener Eruygur ise beyin kanaması geçirmesi nedeniyle tahliye edilmişti.

Ergenekon davasına bakacak olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın tüm tutuklu sanıklarının Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne nakledilmesine karar vermesinin ardından bugün nakil işlemi gerçekleşti. Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bulunan F Tipi Cezaevi'ndeki Ergenekon tutukluları da Silivri'ye taşındı. Kocaeli'de bulunan "terör örgütü kurmak" ve "halkı hükümete isyana tahrik" iddialarıyla tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Susurluk hükümlüsü Sami Hoştan, avukat Kemal Kerinçssiz, Hüseyin Gazi Oğuz ve Erkut Ersoy da bugün saat 10:00 civarında mahkum araçlarına bindirilerek götürüldü.

HURŞİT TOLON KANDIRA'DA KALMAYA DEVAM EDECEK

Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi'nde yatan Tolon'un iddianamesi hazırlanmadığı için götürülmedi. İddianamesi tamamlandıktan sonra Tolon da Silivri'ye nakledilecek.

Öte yandan Tolon'la aynı koğuşu paylaşan ve 17 Eylül'de merdivenlerde düşmesi sonucu beyin kanaması geçiren Eruygur ise tahliye edilmişti.

Zaman
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 12:16:37
Güncelleme :6 Ekim 2008 Pazartesi 12:18:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?