4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Ergenekon ‘sinevizyonda’

Ergenekon’da duruşmaya giremeyenlere sinevizyon gösterimi yapılacak. Sanıklardan biri dahi talep ederse 2 bin 455 sayfalık iddianame okunacak

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde görülecek Ergenekon davasında salona giremeyen izleyiciler, duruşmayı ayrı bir salonda sinevizyon aracılığıyla izleyebilecek. 20 Ekim’deki ilk duruşmada, sanıklardan biri dahi istese 2 bin 455 sayfalık iddianamenin tamamı okunacak.


Ergenekon davasının 20 Ekim’deki ilk duruşması öncesi hazırlıklar son aşamaya geldi. Duruşma için hazırlanan 300 kişilik salon, 46’sı tutuklu toplam 86 sanığı alabilecek kapasitede. Bunun yanında 100 sanık avukatı, 30 basın mensubu, 50 sanık yakını ve talep edildiği takdirde sivil toplum kuruluşları temsilcileri, yabancı gözlemciler salonda yer alabilecek. Salona alınmayan izleyiciler için ise ayrı bir salonda duruşma anı sinevizyonla gösterilecek.

İddianame okunursa
Yetkililerden alınan bilgiye göre, duruşmada sanıklardan biri bile istese 2 bin 455 sayfalık iddianamenin tamamı okunacak. İddianameyi, duruşmaya katılan Ergenekon savcılarından biri bilgisayardan okuyacak.


Ergenekon davasının ilk duruşması 20 Ekim’de mesai saatleri olan 09.00’da başlayacak ve akşam 17.00’de sona erecek. Hafta içi beş gün sürecek olan duruşma eğer bitmezse diğer devam eden haftalarda görülmeye devam edecek. Bütün sanıklar ilk duruşmanın sonuna kadar hazır bulunacak. Televizyonların canlı yayın araçları da kampus içine alınarak gösterilen yerde yayın yapabilecek.
Basın mensupları ve izleyiciler, cep telefonu, bilgisayar gibi elektronik eşyaları güvenlik kontrollerinin yapıldığı yerde jandarma yetkililerine teslim edecek.

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 12:08:12
Güncelleme :12 Ekim 2008 Pazar 12:40:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?