30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Ergenekon tutuklularına destek

Aralarında sanatçı Levent Kırca'nın da bulunduğu Yurtsever Aydınlar Heyeti, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklananlara destek vermek için davanın görüldüğü Silivri Cezaevi'ne geldi.

Basın açıklaması yapan grup daha sonra duruşmayı takip etmek için mahkeme salonuna girdi.


Sanatçı Levent Kırca, ressam İbrahim Balaban, 68'liler Birliği Vakfı Genel Başkanı Sönmez Targan, şair Hüseyin Haydar'ın da bulunduğu "Yurtsever Aydınlar Heyeti" adlı 40 kişilik grup Ergenekon davasının görüldüğü Silivri Cezaevi'ne geldi. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklananlara destek vermek için cezaevine gelen sanatçı ve aydınlar, yaptıkları açıklamalarda Ergenekon'a tepki gösterdi. Şair Hüseyin Haydar yaptığı açıklamada, "2008'in Ekim ayında sanatçı ekibimizle ilk kez Silivri'ye gelip, toplu açıklama yaptık. Bugünde duruşmayı izlemek üzere 400'e yakın sanatçının temsilcisi olarak burada bulunuyoruz" dedi.


Hayati Atıl Yazıcı ise grup adına yaptığı açıklamada, "Sanatçı dayanışması her dönem olmuştur. Demokrasilerde halkın desteği olmadan, hiçbir engel aşılamıyor. Ergenekon davasının bir balon olduğuna ve söndürülmesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye'de başka dönemlerde örneğin 46-50'lerde demokratik engeller ortaya çıktığı zaman Avrupa ve Amerika'nın ne denli baskı kurup, bu engellerin aşılması gerektiğini önerdiklerini hatırlıyoruz. Görüyoruz ki bugün Avrupa ve ABD büyük bir suskunluk içerisinde" ifadelerine yer verdi.


Sanatçı Levent Kırca da, "Artık Türkiye'de renginizi, tarafınızı belli etmek mecburiyetindesiniz. Bende bir süre önce belediye başkanlığına adaylığımı bu amaçla koymuştum. Rengim, tarafım ve yerim belli olsun diye. Bu davanın da başından beri yakın takipçisiydim. Ama bundan sonra bizzat takip edeceğim" şeklinde konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 18:47:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?