4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Ergenekon'da 30. duruşma bugün

Ergenekon davasının bugün görülecek 30. duruşmasında tutuklu sanıklardan Gazeteci Vedat Yenerer'in savunma yapması bekleniyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında 26 Şubat 2008'de tutuklanan Gazeteci Vedat Yenerer "Silahlı terör örgütüne üye olmak", 6136 sayılı kanuna muhalefet etmekle suçlanıyor. Vedat Yenerer'in, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli yüzbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk ve Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol'un da aralarında bulunduğu bazı örgüt mensupları ile ilişkide ve örgütsel irtibat içersinde olduğu, Ergenekon terör örgütünün yapılanması içinde iletişim ve propaganda biriminde görevli olduğu belirtiliyor.

Vedat Yenerer'in ikametinde yapılan aramada elde edilen T. D. isimli şahsın G.Y. isimli bayan ile müstehcen görüntülerinin yer aldığı video kaseti örgütün amaçları doğrultusunda şantaj amaçlı kullanmayı planladığı kaydedildi.

Dava iddianamesinde Yenerer'in, haberlerini yazmadan önce örgütün üst düzey yöneticisi konumunda olan Veli Küçük'ü arayarak onun talimatlarına göre haber yaptığı, PKK terör örgütünün kamplarında çekilmiş fotoğrafının bulunduğu belirtilirken, Yenerer'in PKK kamplarına gitmesinin bir tesadüf olmadığı ifade ediliyor.

Aynı örgüt adına faaliyetlerde bulunduğu öne sürülen, Doğu Perinçek, Hayati Özcan ve Ferid İlsever'in PKK kamplarında terör örgütü ele başısı Abdullah Öcalan'la çekilmiş çeşitli resimlerinin bulunduğu, örgüt kamplarına her gazetecinin gidemeyeceği göz önüne alındığında Yenerer'in "Panzehir" isimli örgütsel içerikli dokümanda da belirtildiği gibi PKK terör örgütü ile yakın irtibatlarının olduğu iddia ediliyor.

Yenerer'in bugün görülecek duruşmada savunmasına başlanması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 10:44:47
Güncelleme :22 Aralık 2008 Pazartesi 10:47:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?