3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Ergenekon'da küfür krizi

“Ergenekon” davasının öğleden önceki oturumunda okunmasına devam edilen 2455 sayfalık iddianamenin 237'nci sayfasına gelindi. 

Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ndeki 5. duruşmada, Cumhuriyet savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ile Nihat Taşkın tarafından iddianamenin dönüşümlü olarak okunmasına devam edildi.

Savcı Taşkın, iddianamenin 130'uncu sayfasına geldiğinde, bazı bölümleri, başlıklarını söyleyerek içerik okumadan geçti.

Bunun üzerine tutuklu sanıklardan İsmail Yıldız'ın, oturduğu yerden bu konuyla ilgili bazı şeyler söylemesi üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, “Satır satır okunsun mu? Bir karar verin artık. Avukatlar atlanarak okunmasında bir sakınca olmadığını söyledi” dedi.

Bunun üzerine bazı avukatlar da iddianamenin bazı bölümlerinin atlanarak okunmasına devam edilmesini istediklerini bildirdi.

İsmail Yıldız ise okunurken iddianameyi takip ettiğini belirterek, “130'dan 159'uncu sayfaya geçildi. Ben onu söyledim sadece” dedi.

Savcı Nihat Taşkın, iddianamenin bazı bölümlerini atlayarak okumayı sürdürdü.

KÜFÜRLÜ KONUŞMALARIN GEÇTİĞİ BÖLÜMLER

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, okumaya devam ettiği iddianamede yer verilen ve bazı sanıkların telefon görüşmelerini içeren diyaloglardaki küfürleri zaman zaman kısaltarak, zaman zaman da açık olarak okudu.

Pekgüzel'in küfürlü bölümleri açık okuması ise salonda gülüşmelere neden oldu.

Bu sırada ayağa kalkan tutuklu sanık Nusret Senem, 35 yıllık avukat olduğunu ve içinde küfürlerin bulunduğu iddianameye rastlamadığını ifade ederek, küfürlü bölümlerin açık olarak okunmamasını istedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün'ün, bu konudaki itirazları ilettiği Savcı Pekgüzel, “Kısalttığımız zamanda itiraz geldi” diye konuştu.
Şengün'ün, küfürlerin kapatılarak okunmasını istemesi üzerine Savcı Pekgüzel, geri kalan kısımlardaki bu tür konuşmaları kapatarak okudu.

DURUŞMADAN NOTLAR

Daha sonra bir saat ara verilen duruşmanın öğleden önceki bu oturumunda, iddianamenin 237'nci sayfasına gelindi.

İddianamenin okunması sırasında bazı sanıklar, ellerinde yazılı metni bulunan tutanaklardan iddianamenin okunduğu bölümleri izledi.

Bu arada basın mensupları da duruşmayı mahkeme heyeti, savcılar, sanıklar ve avukatların bulunduğu iç salondan izleyince mahkeme salonundan sayılan dış bölümde çok sayıda yerin boş kaldığı görüldü.

AA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 15:20:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?