3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Ergenekon'da tahliye talebi

Ergenekon davasının devam eden duruşmasında emekli yüzbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk'ün avukatı Yaşar Ağsu, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Ağsu iddianamede Sabancı suikastından bahsedildiğini hatırlatarak, "Fehriye Erdal bu iddianamenin neresinde? Savcı Belçika'daki dava dosyasını getirtip incelemeyi hiç düşünmedi mi?" diye sordu.

Ergenekon davasının bugün görülmesine devam edilen 25. duruşmasında emekli yüzbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk'ün avukatı Yaşar Ağsu, savunmasında, "İddianame savcısı ile Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan'ın hayatlarını karşılaştıralım. Hayatlarında kesişen noktalar var mı? Hangi okullara gitmişler, hangi ağabeylerden risale dersi almışlar? Ben bu iddianameye Öz iddianamesi dedim. Türk Silahlı Kuvvetleri çalışma prensipleri dışına çıkmaz. Sayın Savcı 1960-80 darbelerini gayri yasal eylemler olarak mı değerlendiriyor? O zaman bunlarla ilgilide soruşturma yapılması lazım. 1980'i yargılarsanız çokta memnun olurum. Sayın Savcı iddianamede Behiç Aşçı'yı ölüm orucundan kurtaranın Veli Küçük olduğunu yazmış. Behiç Aşçı'yı ölüm orucundan kurtaran kişinin dönemin Meclis Başkanı Bülent Arınç olduğunu biliyorum. İddianamede Sabancı suikastından bahsediliyor. Fehriye Erdal bu iddianamenin neresinde? Savcı Belçika'daki dava dosyasını getirtip incelemeyi hiç düşünmedi mi? Mustafa Duyar'ın peşinden Nuri
Ergin ve adamlarını her gittiği cezaevine kim gönderiyordu. Eğer Sabancı suikastında bu örgütün işiyse Adalet Bakanlığı'nın görevlileri de bu örgütün elinde. Savcı bana bunları bulsun. Yargıtay Başsavcısı AK Parti'yi kapatmak için dava açmış. Anayasa Mahkemesi AK Parti'nin laiklik karşıtı faaliyetlerinde bulunduğu yönünde karar vermiştir. Bu durumda Yargıtay Başsavcısı'nı örgüt üyesi olarak kabul edebilir miyiz?" diye konuştu.

MHP ve ülke ocakları içinde yaşamış bir kişi olduğunu ve şuanda bir bağlantısının bulunmadığını belirten Ağsu, bunu belli etmemeye çalıştığını belirtirken, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün ise "Hiç belli olmuyor" dedi. Bunun üzerine Ağsu, "Bende onun için çalışıyorum" diye konuştu.

Davanın tutuklu sanıklarından İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in 20 yıl önce yaptığı tespitlerin doğru olarak çıktığını belirten Ağsu, "Ben Genelkurmay Başkanı olsam Doğu Bey'i danışmanım yapar, Başbakan olsam yanıma alırdım. Ancak Doğu Bey'in Abdullah Öcalan'ı ziyaret etmesini hazmedemiyorum. Bu benim görüşümdür. Müvekkilimin yazdıkları da onun görüşüdür" diyerek müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, duruşmaya 13.30'a kadar ara verirken, duruşmanın başlamasının ardından savunması tamamlanan tutuklu sanık emekli yüzbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk'ün çapraz sorgusuna geçilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 15:43:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?