6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Ericsson Dünya Başkanı İstanbul'da

Ericsson Dünya Başkanı ve CEOS’su Svanberg İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında firmanın hedefleri, dünya telekom pazarındaki son gelişmeleri ve Türkiye ile ilgili görüşlerini aktardı. Ericsson Türkiye & İsrail Pazar Birimi Başkanı Jan Kemval’in de katıldığı basın toplantısında konuşan Svanberg, Ericsson’un tüm dünyada öncü teknolojileri yerel destekle güçlendirdiğini, 140 ülkede binin üzerinde şebeke kurduğunu belirterek, Türkiye’nin de genç nüfusu ve dinamik pazar yapısıyla dünya pazarında hızlı bir büyüme göstereceğini kaydetti.

Ericsson’un telekomda dünya lideri olduğunu hatırlatan Svanberg, mobil ve radyo erişiminde bir numara olan Ericsson sistemlerinin dünyadaki mobil aramaların yüzde 40’ını sağladığını, Ericsson MMS, GSM/WCDMA ve Softswitch sistemlerinde pazar lideri olduğunu vurguladı.
Dünya telekom pazarıyla ilgili bilgi veren Svanberg, "GSM potansiyeli beklentilerimizin üzerinde. Bugün ses trafiğinin sadece yüzde 20’si mobil. EGDE de 3G evriminin doğal bir parçası. GSM frekanslarında 50’nin üzerinde EGDE anlaşması var" dedi. Svanberg convergence (yakınsama) konusunun da altını çizerek, "Convergence, hayatımızı kolaylaştırıyor ve operatör maliyetlerinin uzatılması için fırsatlar sunuyor" diye konuştu.

Carl-Henric Svanberg, Türkiye konusuna da dikkat çekerek, telekom endüstrisinin güvenini yeniden kazanmasıyla birlikte Ericsson’un da lider konumunu güçlendirmeye başladığını ve bu çerçevede Türkiye pazarının Ericsson açısından çok önemli olduğunu kaydetti. Svanberg stratejilerini de sıralarken kullanıcıların ihtiyaçlarını ve operatörlerin fırsatlarını anlamak ve ona göre hareket etmek olarak açıkladı.

Basın toplantısında konuşan Ericsson Türkiye & İsrail Pazar Birimi Başkanı Jan Kemval’in de Ericsson olarak sadece Ortadoğu pazarını düşünmediklerini, bölgede İran, Hindistan, Çin ve Orta Asya ülkelerine yönelik planları ve yatırımları olduğunu söyledi. Kemval, Türkiye’yi de bölgede bir üs olarak düşündüklerini ifade etti.

İSTANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2004 Salı 11:17:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?