7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Erkekler de artık estetik meraklısı

ERKEKLER ESTETİKTE KADINLARI SOLLADI

Kadınlar kadar erkekler de, hem iyi görünmek hem de sosyal ortamlarda bakımlı ve şık görünüm için yaptırdıkları estetik operasyonlarla karşı cinslerini solladı.

Günümüzde kadınlar gibi erkekler de, daha iyi görünmek için büyük bir uğraş veriyor. Erkekler için, hem iş hem de sosyal ortamda bakımlı ve şık görünüm, birçok avantajı da beraberinde getiriyor. Bu nedenle 'daha genç ve daha iyi nasıl olabilirim' sorusuna cevap arayan erkekler birer birer estetik ve plastik cerrahların kapısını çalıyor.

Erkekler, başta saç ekimi, burun estetiği, yağ aldırma, kaş ve göz kapağı ameliyatları ve lazerle epilasyon başta olmak üzere güzel bir görünüm için bıçak altına yatıyor. Doç.Dr. İbrahim Aşkar, erkeklerin öncelikle kellik sorunun çok rahatsız olduğuna vurgu yaparak " Stresli iş hayatı pek çok erkeğin günümüzde saç dökülmesi veya kellik sorunu yaşamasına neden olmaktadır. Saç dökülmesine karşı saç mezoterapisi, elektrostatik tedavi, yapışkan peruk, saç ekimi ve flep ameliyatları ile tedaviler yapılmaktadır. Saç mezoterapisi ve elektrostatik tedavinin faydalı olması için on uygulamadan fazla seans gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Ve ayrıca ara ara seanslara devam edilmelidir. Yapışkan peruk için kişinin kendi saçından alınan örnekle uygun peruk hazırlanmakta ve kel olan bölgede kullanılmaktadır. Bu yöntemlerin hiçbiri kalıcı değildir. Uygulama bırakıldığı anda saç dökülmesi ve kellik prahatsızlığı tekrar ortaya çıkar. Türkiye'de ilk olarak uygulanan, iğnesiz mezoterapi (mesostar) ve iğnesiz mezoterapi tedavimiz ile bu seanslar daha kolay, ağrısız, kanamasız ve morarma olmadan gerçekleştirildiği için, oldukça rağbet görmektedir. Bunların dışında hastanın özellikle

başın arka kısmından alınan kıl kökleri kel alana transfer edilerek, saç ekimi gerçekleştirilmektedir. Kalıcı olan bu yöntemde nakledilen kıl kökleri yıllarca yeni yerinde büyüyüp, normal saç görünümü vermektedir. Bunun dışında kel alana çevreden saçlı deri flebi ile onarım yapılmaktadır"dedi.

 

ERKEKLER ÖZGÜVENLERİNİ YENİDEN KAZANIYOR

Düşük kaşlar, alın çizgileri ve sarkmış torbalanmış göz kapakları 40 yaşı geçmiş hemen hemen her erkeğin sorunu olarak karşımıza çıktığını belirten Doç.Dr. İbrahim Aşkar " Bu sorunlar erkeklerin yorgun, bitkin, bezgin ve yaşlı bir görünüme sahip olmalarına yol açmaktadır. Ayrıca giderek görme alanını da daraltan göz kapağı sarkmaları, kişinin bir noktaya sürekli bakmasını, okuma, film seyretme v.b. aktivitelerinde çabuk yorulma ve uyuklama problemlerini de beraberinde getirmektedir. Yapılacak

ameliyatlarla alın gerilerek, kaş kaldırılır, göz kapaklarındaki sarkma ve torbalanmalar düzeltilir. Bu işlemlerden sonra kişi daha canlı, parlak, genç ve özgüveni artmış bir görünüm kazanır" şeklinde konuştu

 

EN ÇOK TALEP BRAD PİTT BURNUNA GELİYOR

Türk toplumunda kadın erkek herkesin en fazla benimsediği burun ameliyatları için erkekler de kolaylıkla ameliyat masasına yattığını söyleyen Doç.Dr. İbrahim Aşkar, genellikle iri, eğri, kemerli, sarkık burunların ameliyatlarını yaptıklarını belirtti. Çoğu zaman Brad Pitt burnu gibi burun talebi ile karşılaştıklarını da söyleyen Aşkar " Erkek için, sırtı düz, kalkık olmayan, düzgün bir burun en çok kabul gören burundur. Bir hafta gibi kısa bir sürede iş hayatına dönen hasta, ameliyat olduğu gün hastaneden çıkabiliyor" dedi.

Erkekler arasında, çocuksu görünüm veren küçük çenelerin yerine çoğu zaman değişik protezlerle daha maskulen bir ifade veren iri çeneler yapıldığını belirten Doç.Dr. İbrahim Aşkar , itici bir görüntü veren iri, köşeli ve önde alt çene içinse küçültme düzleştirme işlemleri uygulandığını bildirdi.

Sosyoekonomik seviyenin yükselmesi, masa başı işlerinin artması ve fastfood türü yiyecek alışkanlıkları nedeniyle erkeklerde de fazla kilo ve şişmanlık sık karşımıza çıkan problemlerden biri haline geldiğini ifade eden Doç.Dr. Aşkar, şunları söyledi:

"Bel ve göbek çevresi en sık yağ toplanan yerlerdir. Bu bölgelerden ameliyat olmak istemeyenler için iğnesiz mezoterapi ve AWT ile sonuca gidilmektedir. Özellikle AWT tüm dünyada bölgesel inceltme tedavilerinde başı çekmektedir. Gerek yazılı ve görsel medya gerekse internette birçok ünlü AWT ile selülit ve yağlarından kurtulduğunu büyük bir mutluluk içinde dile getirmektedir. Ameliyat tercihini kullanan hastalar içinde liposuction ve karın germe gibi ameliyatlarla sonuca gidilmekte ve başarılı olunmaktadır. Liposuction ile alınan yağlar yüze veya vücudun herhangi bir yerine enjeksiyon için kullanılabilir. Unutulmamalıdır ki, her iki işlem de zayıflama yöntemi değildir. Bunun dışında erkeklerin lazere en çok gereksinim duydukları konu kıllanmadır. En sık lazer epilasyon yapılan yerler kulak, kaş arası, sakal üstü, sırt, göğüs, bacak ve kollardır. Erkeklerde epilasyon kadınlara göre daha etkili olmaktadır. Çoğu zaman 3-4 seansta sonuç alınmaktadır. Lazer ile sivilce lekeleri, benler, yaşlılık ve güneş lekeleri, yara izleri, dövme izleri, kılcal damar çatlakları da rahatlıkla yok edilebilmektedir".

ERKEKLER ESTETİKTE KADINLARI SOLLADI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 12:20:04
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 13:10:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?