4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Esatpaşa Mahallesi sakinleri isyanda

Ümraniye'de otomobilin çarpması sonucu iki çocuğun viyadükten düşerek hayatını kaybetmesinin ardından mahalle sakinleri kazanın olduğu yolu trafiğe kapattı. Yaklaşık 300 kişilik grup, araç trafiğine kapattıkları yolun hatalı yapıldığını ve yetkililerin bu durumu düzeltmeleri gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz gün Taner Taşdemir ve Zeynel Demir isimli iki çocuk, kaldırımda yürüdükleri sırada kontrolden çıkan aracın kendilerine çarpması sonucu viyadükten düşerek hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından çocuklar memleketlerinde defnedilirken, mahalle sakinleri kusurlu olduğu iddia edilen yolu bugün trafiğe kapattı.

Yaklaşık 300 kişiden oluşan grup, kazanın meydana geldiği yolu kasalarla kapatarak trafik akışını engelledi. Karayolları yetkililerinin çökme olan kısımlara sabahın erken saatlerinde gelip doldurma çalışması yaptıklarını iddia eden Esatpaşa Mahalle Muhtarı Abdullah Der, "Burada insanlar sürekli kaza yapıyor, sabahın erken saatlerinde gelip asfalt yaptılar, bu sabah gelip bu asfaltı yaptılar bunu önceden yapamaları gerekir. İlla insanlar mı ölmeli, biz bu konuda şikayetçiyiz, sorumlular sorumluluklarını yerine getirsinler" diye konuştu. Mahalle sakinleri otomobil çarpan çocukların viyadükten aşağı düştüğü yerde toplanarak, eylemlerini bir müddet daha sürdürdü.

Vatandaşlar ayrıca, viyadükteki korkulukların çelikten olması gerekirken basit metal parçalarıyla korkuluk yapıldığını söyledi. Kazada hayatını kaybeden Taner Taşdemir'in annesi ise Ayşe Taşdemir, oğlunun ardından ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. Acılı anneyi komşuları teselli etmeye çalışırken, yolu kapatarak seslerini duyurmaya çalışan mahalle sakinleri alkışlar eşliğinde olaysız bir şekilde dağıldı. Polis ekipleri herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için eylemi uzaktan izlerken, vatandaşlar eylem sonunda kapattıkları yolu tekrar açarak trafiğin normal akışına dönmesini sağladı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 17:50:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?