30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Eşcinsellerin onur haftası yürüyüşü

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Onur Haftası Yürüyüşü", Taksim'de gerçekleştirildi. Etkinliğe Alman Yeşiller Partisi üyeleri ile sanatçı Hande Yener de destek verdi.

"Eşcinsellerin onur haftası" olarak bilinen Onur Haftası nedeniyle tertip edilen yürüyüş, Taksim Meydanı'nda yapıldı. Çok sayıda eşcinselin yanı sıra Avrupa Parlamentosu'ndan Alman Yeşiller Partisi Üyesi Ska Keler, ABD'den Start Millertoplandı, sanatçı Hande Yener ve eşi Kadir Doğulu da yürüyüşe katıldı.

Alman Yeşiller Partisi Üyesi Ska Keler, "İnsan hakları çok önemli. Ben de AB'den geliyorum. Buradaki eşcinsellerin haklarını korumak herkesin görevidir. Biz de onları korumak için kendilerine destek veriyoruz" diye konuştu. Katılımcılardan Anna Kreger, "Biz böyle mutluyuz. Bugün de bizim mutlu günümüz. Türkiye'de bulunan arkadaşlarıma destek vermeye geldim" dedi.

Sanatçı Hande Yener, "Türkiye'deki eşcinsellere değer verildiğini sanmıyorum. Eşcinseller yokmuş gibi davranılıyor. Bu da çok üzücü bir durum. Ben de buraya onlara destek vermek istedim. Çünkü onların da hakları var. Herkesin onların haklarını koruması gerekir. Polis yürütmese de en azından burada seslerini duyurmaları da önemli bir şey. Travestilerin haklarına herkesin saygı göstermesi gerekir" ifadelerini kaydetti.

Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüş yapmak isteyen gruba polis engel oldu. Bunun üzerine devreye parlamenterler girdi. Ancak polis, yasal olmadığı gerekçesiyle yürüyüşe izin verilmeyeceğini söyledi. Yürüyüş yapmakta kararlı olan grup ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Bir süre sonra polis, grubun kontrollü bir şekilde yürüyüş yapmasına izin verdi.
Öte yandan, yürüyüşe katıan eşcinseller, kendilerine destek veren sanatçı Hande Yener ile bol bol fotoğraf çektirdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 18:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan taylor IP: 88.233.119.xxx Tarih : 29.06.2009 15:00:19

Bende şahsen oradaydım ve Hande Yener gibi birinin eşcinselleri desteklemesine inanılmaz derecede sevindim.Diğer sanatçıların ve vatandaşlarında cinsel kimlik ayrımcılığına son vermelerini dilerim.Sonuçta çağdaş bir hukuk devleti içerisinde yaşıoruz.Halkı hoşgörülülüğe davet ediyoruz. Travesti ve Transeksüel cinayetlerininde tekrarlanmamasını diliyoruz. Gay'iz, Lezbiyen'iz,Biseksüel'iz,Travesti'yiz,Transeksüel'iz biz varız ve hep olucaz buna alışın...