3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Esenler'de korkutan yangın

Esenler'de 5 katlı binanın bodrum katında çıkan yangın korku dolu dakikalar yaşanmasına neden oldu.

Yangın nedeniyle üst katlarda mahsur kalan onlarca kişi itfaiye merdiveni yardımıyla kurtarıldı. Yangından kurtarılan çocuklar ve zihinsel engelli gençler ambulanslarla hastaneye gönderildi.

Edinilen bilgilere göre, Esenler Namık Kemal Mahallesi'nde bulunan 5 katlı bir binanın bodrum katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın nedeniyle üst katlarda oturan apartman sakinleri dumandan etkilenerek camlara çıktı. Binayı saran dumanlar nedeniyle aşağıya inemeyen vatandaşlar itfaiye ekiplerinden yardım istedi.

Olay yerine gelen Bayrampaşa İtfaiye ekipleri, ilk olarak üst katlarda oturan zihinsel engelli Engin Aksu, Mustafa Aksu ve Yılmaz Aksu kardeşleri kurtardı. Ekipler merdiven aracı yardımıyla binadan mahsur kalan çocukları ve vatandaşları da teker teker aşağı indirdi. Olay yerindeki ambulanslarda ilk müdahaleleri yapılan apartman sakinlerinden bazıları hastaneye gönderildi. Yangından kurtarılan bazı çocukların da abulansta tedavi sırasında gözyaşlarına boğuldukları görüldü.

Yangının çıktığı bodrum katında oturan Hatice Kaya, kahvaltı yaptıkları sırada yeğeninin yangını haber verdiğini belirterek, "Yangından haberimiz yoktu. Kardeşimin oğlu görmüş. Geldi 'hala yanıyorsunuz' dedi. Biz de baktık kömürlükten dumanlar çıkıyor. Oğlum kapıyı kırdı. Kapıyı kırınca alevler üzerimize geldi. Daha sonra itfaiyeye haber verdik" diye konuştu.

Yangın itfaiyenin kısa süren çalışması sonucu söndürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 20:14:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?