6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Esenler'de olaylı yıkım!

Esenler'de tapusu ve ruhsatı bulunmayan 16 evin yıkımı için Turgut Reis Mahallesi'ne gelen polis ve zabıta ekipleri tepkiyle karşılandı. Polise direnen 5 kişi gözaltına alınırken, yıkımı durdurmak için evlerini tahliye etmeyen vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri Turgut Reis Mahallesi Okul Caddesi 416 Sokak üzerinde bulunan 16 kaçak yapının yıkımı için erken saatlerde mahalleye geldi. Çok sayıda çevik kuvvet polisi, robokop ve zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemi aldı. Yaklaşık 450 zabıta ekibi, iş makineleriyle yıkıma hazırlanırken, kaçak yapı sahipleri gözyaşlarına boğuldu. İçerisinde eşya bulunan apartmanlarda yaşayanlar zabıta ekiplerince tahliye edildi. Tahliye sırasında polisle tartışan ve yıkıma karşı çıkan 5 kişi gözaltına alındı.

Turhan Yücel isimli bir apartman sakini, yıkıma tepki göstererek, "Bu nasıl adalet, bu nasıl Kürt açılımı" dedi.

Temine Şanlı ismindeki yaşlı bir kadın ise gözyaşları içinde yıkım kararını protesto etti. Yaşananların hukuka ve insanlığa aykırı olduğunu savunan Şanlı, alzheimer hastası olan kayınvalidesi Yeter Şanlı'yı göstererek, "Alzheimer hastası bir kadını bile kapının önüne koydular" diyerek gözyaşı döktü.

Yıkım için hazırlıklarını tamamlayan zabıta ekipleri, kaçak yapıların tahliye edilmesnii bekliyor. Kaçak yapıların yıkımlarına önümüzdeki saatlerde başlanması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2010 Cuma 10:24:01
Güncelleme :23 Temmuz 2010 Cuma 15:35:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?