30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Esenler'de yoksula 'Alo İftar' hattı

Ramazan'ın yaklaşmasıyla birlikte belediyeler programlarını açıklamaya başladı. İftar saatinin mesai sonrasına denk gelmesi sebebiyle çadır sayısını azaltan belediyeler farklı uygulama arayışlarına yöneldi.

Bu yıl iftar çadırı kurmayacak olan Esenler Belediyesi 'Alo İftar Hattı' uygulamasıyla bir ilke imza atacak. Belediyeyi 440 14 26 numaralı telefondan arayarak iftar için yemeği olmadığını söyleyen tüm ilçe halkına yemek verilecek. Ayrıca ihtiyaç sahipleri de tespit edilerek Ramazan boyunca iftardan yarım saat önce evlerine 4 çeşit yemek ulaştırılacak. Esenler Belediye Başkanı Teyfik Göksu, her akşam orucunu ihtiyaç sahibi bir ailenin evinde açacak. Ailelere yardım eden hayırsever vatandaşlar da başkana eşlik edecek.

'Ramazan vesiledir: Barışa ve kardeşliğe' sloganıyla yola çıkan Esenler Belediyesi, Ramazan ayına 4 ayrı programla giriyor. Bunlar; 'Eve teslim iftar', 'Alo iftar hattı', 'Bir sofra da sen kur' ve 'Eski İstanbul sokakları' konulu kültür etkinlikleri. Faaliyetlerden ilki, belirlenen vatandaşlara Ramazan ayı boyunca iftar yemeği götürmek. Yemek dağıtımı için 8 ekip kurduklarını açıklayan Göksu, iftardan önce 4 çeşit sıcak yemeğin ihtiyaç sahiplerinin evlerinde olacağını vurguluyor. Başkan Göksu, Ramazan boyunca yoksul ailelerin evlerine misafir olacak.

Başkana her gün farklı bir hayırsever vatandaş da eşlik edecek. Esenler'de kültürel olarak Türkiye'deki 81 ili temsil edebilecek vatandaşların bulunduğunu belirten Göksu, Ramazan programlarında sosyal kaynaşmayı ön planda tuttuklarını söylüyor. Esenler'de yaşayan fakir zengin herkesin buluşabileceği "Bir sofra da sen kur" kampanyası bu hedefe ulaşmada başarılı olmayı sağlayacak gibi görünüyor.

Kampanyayla, Atışalanı Caddesi'nden Davutpaşa Caddesi'nin sonuna kadar kurulacak sofralarda herkesin evinde pişirdiği yemeği getirerek tüm ilçe sakinleriyle paylaşması hedefleniyor. 2 bin metre uzunluğa ulaşacağı tahmin edilen iftar sofrası 5 Eylül'de kurulacak.

 

zaman
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 17:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?