30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Esenyurt'ta patlama!

Esenyurt'ta 3 katlı bir binada henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen patlamanın ardından kısmi olarak çöken binanın zemin katında kaldığı sanılan şahısların hastanede olduğu tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre Esenyurt, Merkez Mahallesi, Bağlar Çeşme Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı bir binada saat 02.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi.

Patlama sonrası yangın çıkan bina kısmi olarak çöktü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken, çevre sakinleri binanın zemin katında 2 kişinin kaldığını iddia etti. Bunun üzerine çalışmalar enkaz altında kaldığı iddia edilen şahısları kurtarma yönünde sürdürüldü. İtfaiye ekipleri tarafından olay yerine çağırılan vinç yardımı ile enkaz kaldırma çalışmaları sürdürülürken, Jandarma ekiplerine gelen bir haber ise çalışmaları sonlandırdı. Enkaz altında kaldıkları iddia edilen Faruk Tonka (32) ve yeğeni Oktay Tonka'nın (17) patlamanın hemen ardından vatandaşlar tarafından özel bir araçla Bağcılar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldıkları öğrenildi. Yaralı şahısların hastanedeki tedavilerinin devam ettiği bildirildi.

Önceki haber

Esenyurt Merkez Mahallesi'ndeki bir binada meydana gelen patlamanın ardından itfaiye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Binanın zemin katında kaldıkları ileri sürülen Faruk Tonka (32) ve yeğeni Oktay Tonka'ya (17) ulaşılmaya çalışılıyor.

Edinilen bilgiye göre Esenyurt Merkez Mahallesi, Bağlar Çeşme Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı bir binada henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama yaşandı. Patlamanın ardından binada kısmi çökme ve yangın meydana geldi. Duruma müdahale eden itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede kontrol altına alarak, söndürdü. Bu arada çevre sakinleri, binanın zemin katında Faruk Tonka ve yeğeni Oktay Tonka'nın yaşadığını ileri sürdü. Bunun üzerine itfaiye ekipleri, şahısları kurtarmak için çalışma başlattı. Olay yerine getirtilen vinç yardımı ile kısmi olarak çöken binanın beton parçaları kaldırıldı. Zemin kattaki şahıslara ulaşılmaya çalışan itfaiye ekipleri bir yandan da binadan çıkan dumanları bertaraf etmeye uğraşıyor.

Bu arada binanın zemin katında parke yapıldığı ve içeride parke yapımında kullanılan kimyasal maddelerin bulunduğu, binanın diğer katlarında ise internet kafenin yer aldığı öğrenildi.

Öte yandan ilk bilgilere göre patlamanın doğalgaz sızıntısından kaynaklandığı iddia edilirken, yapılan araştırmada binada doğalgaz tesisatının bulunmadığı ve patlamaya neyin yol açtığının tespit edilemediği bildirildi. İtfaiye ekipleri olay yerindeki inceleme ve araştırmalarını sürdürüyor.

 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 09:23:36
Güncelleme :5 Nisan 2009 Pazar 11:07:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?