30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Esenyurt'ta polis kovalamacası

Esenyurt'ta uygulama yapan yunus ekiplerinin "dur" ihtarına uymayan 4 genç ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Yunus ekiplerine çarpıp kaçan ve polise ateş açan gençlerin içinde bulunduğu araç uzun süren kovalamacanın sonunda bir sokakta bulunan araçtaki bir kişi gözaltına alınırken, 3 kişi kaçmayı başardı.

Alınan bilgiye göre Esenyurt meydanında uygulama yapan polis ekipleri 34 AU 9470 plakalı otomobili şüphe üzerine durdurmak istedi. Polisin "dur" ihtarına uymayan araç sürücüsü kaçmaya başladı. Sürücüsü ile birlikte 4 gencin içinde bulunduğu araç, kaçarken de yunus ekiplerine çarptı. 1 polis memurunun yaralandığı olayın ardından, zanlılar ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Fatih Sultan Mehmet Caddesi'ne kadar devam eden kovalamaca sırasında polisin durdurmak istediği araçtan rastgele ateş açıldı.

Olayda ölen yada yaralanan olmazken, kurşunlar çevredeki araçlara isabet etti. Bir süre sonra polis ekiplerini atlatan zanlılar gözden kayboldu. Zanlıları aramaya devam polis ekipleri, kaçarken kullandıkları 34 AU 9470 plakalı otomobili Pınar Mahallesi Ahmet Arif Caddesi 1231 sokakta terk edilmiş halde buldu. Aracın içinde bulunan bir kişi ise gözaltına aldı. Havadan polis helikopteri de zanlıların yakalanması için destek verdi. Aramalar sonuçsuz kalırken, gözaltına alınan zanlı karakola götürüldü.

Zanlıların rast gele ateş açtığı sırada aracına kurşun isabet eden Ahmet Karakurt, "Olay tam yanımızda oldu. Polis otomobili durdurmaya çalışıyordu. O sırada araçtan ateş açıldı. Aracın içinde bulunan bir kişi silahla etrafına ateş açtı. Kurşunlardan biri de benim aracıma isabet etti" diye konuştu.
Yaralı polis memuru Esenyurt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, kaçan şahısların yakalanması için soruşturma başlatıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 16:47:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?