7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Esenyurt'ta yangın faciası

Esenyurt'ta bir inşaatın şantiyesinde işçilerinin kaldığı çadırların 3'ünü kapsayan yangında 11 işçi hayatını kaybetti.

Esenyurt Güzelyurt Mahallesi 6. cadde üzerindeki bir inşaat şantiyesinde işçilerin kullandığı 3 çadırda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Dün akşam 20.00 sularında çıkan yangınla ilgili gelen ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans gönderildi.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülen yangında inşaatta çalışan 11 işçi, yatakhane olarak kullanılan çadırlarda yanarak ve dumandan etkilenerek hayatlarını kaybetti.

Olayla ilgili açıklama İstanbul Valiliği'nden geldi:

''Esenyurt İlçesi Güzelyurt Mahallesi 12. Cadde üzerinde bir alışveriş merkezinin inşaatına ait işçilerin kaldığı şantiye çadırlarından 3'ünde saat 21.10 sularında meydana gelen yangın neticesinde 11 işçimiz hayatını kaybetmiştir. Olayda yaralanan olmamıştır.

Olay yeri incelemesi, savcılık makamı nezaretinde Emniyet ve İtfaiye tarafından yürütülmekte olup, yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme devam etmektedir.''

'200 İŞÇİ KALIYOR'
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da, yangının çıktığı şantiyede 200 işçinin kaldığı bilgisini verirken, yangının çadırların mutfak bölümünde çıktığını söyledi.

ELEKTRİK KONTAĞI MI?
Olay yerinde cumhuriyet savcısı, itfaiye ve polis ekipleri inceleme yaparken, yangının elektirik kontağından çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. İşçilerin ağırlıklı olarak çalışmak için şehir dışından geldikleri ve şantiyenin bir süpermarket inşaatına ait olduğu gelen bilgiler arasında.

 

...
Yayın Tarihi : 12 Mart 2012 Pazartesi 00:38:57
Güncelleme :12 Mart 2012 Pazartesi 01:28:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?