3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

'Eşime tahsis edilmiş bir araç yok'

Eşine Türk Telekom'dan tahsis edilmiş bir araç bulunmadığın belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "CHP siyasette iflas ettiği için dönüp dolaşıp eski konuları açmaktadır" dedi.


Ro-Ro Gemi İşletmecileri ve Kombine Taşımacılar Derneğinin Karaköy'deki yeni binasının açılış töreni, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Safet Ulusoy'un katıldığı törenle gerekleştirildi.
Açılışta rahatsızlığı nedeniyle oturarak konuşma yapan Saffet Ulusoy, binanın 2-3 milyon dolarlık yatırım olduğunu ancak binanın piyasaya getireceği rahatlığın 10 milyon dolar civarında olduğunu ifade etti.

Ulusoy, "Bakanımız burada; derdi, sıkıntısı olanlar söylesin. O bakan değil, babadır. Dünya alt üst olmuş, bu bir zelzeledir. Sayın bakanımız, hükümet, işadamları el ele verip bunun atından çıkacağız. Çok bakan değişti ama buradaki bakan gibisini görmedim" diye konuştu.


Daha sonra konuşan Binali Yıldırım, "Küresel bir kriz yaşıyoruz ancak paniğe gerek yok. Bu kriz, bizim krizimiz değildir. Hayat devam ediyor. Krize deprem dersek, merkez üssü 6 bin 500- 7 bin mil uzakta. Oradan bu tarafa yayılarak geliyor. Hiçbir zaman 'krizden hiç etkilenmeyeceğiz' görüşüne kapılmadık. Türkiye, daha büyük krizler gördü ve daha sonra istikrarı yakalamayı başardı. Krizin çok uzun sürme şansı yok. Çünkü kriz, 6.5 milyar insanı ilgilendiriyor. Krizin en yakın takipçisi ulaşım ve turizmdir.


İlk şokta bizim sektörümüzün bu krizi karşılama durumunun olduğunu biliyoruz ve bunun bilincinde olarak şartları değerlendireceğiz. Türkiye'nin ihracatını taşıyan, Türkiye'nin yükünü taşıyan ve milli gelir içersinde yüzde 13-14'e ulaşan büyüklüğü olan istihdamda yüzde 10'un üzerinde katkı sağlayan bu lokomotif sektör, şüphesiz ki krizden çıkacak. Krizi ülkenin gündeminden çıkaracak olan sektörün, kriz telaşına kapılmasını kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yıldırım, eşinin Türk Telekom'un tahsis ettiği bir aracı kullandığı yolundaki iddiaların hatırlatılması üzerine, "Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı 15 kurum ve kuruluş vardır. Bunların araçları zaman zaman Bakanlık tarafından kullanılıyor. Türk Telekom'da da bakanlığımızın temsilcileri vardır. Bu temsilcilerin kullanımına verilmek üzere Bakanlık, araç havuzundan Türk Telekom'a ait araçlar vardır. Olay bundan ibarettir" dedi.


Bu konunun geçmişte de gündeme geldiğini hatırlatan Yıldırım, "CHP siyasette iflas ettiği için dönüp dolaşıp eski konuları açmaktadır. Üzerinde durulacak ciddi bir olay olarak görmüyorum bunu. Bu, aslında bu zihniyetin kamuoyu ele geçirdiğinde neler yapabileceği anlayışını dışa vurmasıdır. Bu araçlar şahsa tahsis edilmemiştir. Hele hele hanımıma Telekom'dan tahsil edilmiş bir araç yoktur. Bakanlığın araçları eskiydi ve biz bunların masraflarıyla uğraşıyorduk. Bunları elden çıkartıp araç ihtiyacını hizmet alım şeklinde yapıyoruz. Böylece üç kat tasarruf sağlıyoruz. Kamu yararını düşünmek budur" şeklinde konuştu.


Polis ve jandarmaya ilişkin bir gazetede yer alan "rüşvet imasında bulunduğu" yönündeki haberleri "maksadını aşmış" olarak değerlendiren Binali Yıldırım, söz konusu gazeteye açıklama gönderdiğini ve yarın bu açıklamanın yayınlanacağını belirtti.


Petrol fiyatının 140 dolardan 70 dolara inmesine rağmen halen akaryakıtta indirim olmadığının hatırlatılmasının üzerine ise Yıldırım, "Bunu vatandaş soruyor. Petrol 140 dolarken benzin fiyatları 3 lira'nın üzerinde, 70 dolar'da şu an yine 3 lira'da. Birinin bunu izah etmesi lazım, akaryakıt dağıtıcılarının bunu izah etmesi gerekir. Biz serbest bırakmışız. Fiyat artınca anında zam ucuzlayınca yavaş indirim yapılıyor. Bu vatandaşa haksızlıktır" dedi.


Türk Telekom, Denetim Kurulu Üyesi Efkan Ala'nın Ojer Telekomünikasyon A.Ş.'yi temsilen denetim kurulunda olduğu iddialarının hatırlatılması üzerine de Bakan Yıldırım, "Unutmayın ki Türk Telekom'un yüzde 30'u devletindir. Devlet adına denetim görevini Başbakanlık müsteşarının yapmasından daha doğal bir şey yoktur" yanıtını verdi.


Daha sonra Bakan Yıldırım, Saffet Ulusoy ile birlikte binanın açılışını yaptı.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 19:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?