30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Eşinde de virüse rastlandı

Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye giriş yaparken yüksek ateş nedeniyle kontrol altına alındıktan sonra domuz gribi virüsü taşıdığı tespit edilen Irak asıllı Amerikan vatandaşı Sarkad Salman Ali'nin eşinde de virüse rastlandığı öğrenildi.

Amerika'dan gelen Irak asıllı Amerikan vatandaşı Sarkad Salman Ali'de domuz gribi virüsüne rastlanmasının ardından Atatürk Havalimanı'nda virüse yönelik alınan önlemler üst düzeye çıkarıldı.
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali, sağlık ekipleri tarafından adeta abluka altına alındı. Sağlık görevlilerinin yanı sıra, havalimanı çalışanları ve güvenlik güçleri de, önlemler kapsamında maske kullanmaya başladı. Sağlık görevlileri, belirlenen bölgelerden gelen uçaklara girerek gerekli kontrolleri yaparken, yolcuların daha sonra Türkiye'ye giriş yapmasına izin veriliyor.

Kontroller sırasında, Amsterdam'dan gelen yaşlı bir kadında yüksek ateş tespit edildi. Termal kameradan yapılan tespitin ardından sağlık görevlileri yaşlı kadını durdurarak, kulağından ateş ölçümü yaptı. Ateşinin yüksek çıkması üzerine yaşlı kadın, görevliler tarafından doktor odasına götürüldü. Doktorun yaptığı kontrollerin ardından riskli bir durum olmadığı anlaşılınca yaşlı kadının Türkiye'ye girişine izin verildi.  Öte yandan, havalimanındaki karantina odasının da yeniden düzenlendiği gözlendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 16:08:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?