30
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Esin'den kötü haber

Lösemi hastası minik Esin'den kötü haber var. Goethe Üniversitesi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Kliniği Yöneticisi Prof Dr. Thomas Klingebiel, yapılan tahliller sonucu Esin'e uygun ilik bulunamadığını söyledi.

Türkiye'nin kulak kesilip iyi haberler beklediği Esin'le ilgili odasında bir basın toplantısı düzenleyen Klingebiel, Esin’e Almanya’da uygun kemik iliği vericisi bulunamadığını açıkladı.

Bu aşamada yapılması gereken işlemin, 11 milyon verici kaydının bulunduğu Dünya Kemik İliği Bankaları Veritabanı’na başvurmak olduğunu belirten Prof. Klingebiel, bu işlem için 15 bin Euro ödenmesi gerektiğini söyledi. Baba Ahmet Köse, SSK’nın bugüne kadar Almanya’da yaptıkları harcamaları ve Esin ile annesi için verilmesi gereken harcırahların henüz ödemediğini, daha fazla zaman kaybına tahammülleri olmadığını ve bu nedenle 14 Şubat Pazartesi günü, kendi kaynaklarını kullanarak bu miktarı temin edeceklerini belirtti.

Başkonsolos Güldere ise durumu bundan önce olduğu gibi ivedilikle SSK’ya bildireceklerini söyledi.

Öte yandan, 7 Şubat Pazartesi gününden buyana ayakta kemoterapi uygulanan Esin de bağışıklık sistemindeki düşme nedeniyle bir boğaz enfeksiyonu görüldüğü belirtildi.
Köse ailesi, kızlarının tedavisinin aksamadan sürdürülmesi için SSK yetkililerinin ödemeler konusunda gerekli özeni göstermeleri gerektiğini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2005 Cumartesi 19:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?