4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Eski taşocağı yemyeşil oldu

İstanbul’da özel firmalar tarafından çeşitli dönemlerde kullanıldıktan sonra terk edilen eski taşocakları İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ağaçlandırılarak yeşil alana dönüştürülüyor.

Ayazağa Cendere Yolu’nda yıllarca bir taşocağı firması tarafından kullanılan 100 bin metrekarelik alan şirketin faaliyetlerini bitirmesinin ardından Orman Bölge Müdürlüğü’nce döküm alanı olarak kullanılmak üzere bir hafriyat firmasına kiralandı.

2005 yılında Büyükşehir Belediyesi’nden gerekli izni alarak, bu alana hafriyat dökümü yapan kiracı firma, eski taşocağının dolmasının ardından Ağustos 2006’da faaliyetlerini bitirdi. Hafriyat firmasının çalışmalarını tamamlamasının ardından harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yaklaşık 1.5 yılda söz konusu alanı ağaçlandırarak, yeşil alana çevirdi.

İstanbul’da benzer birçok alanın bulunduğunu vurgulayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, eskiden bataklığı andıran bu tür alanların bir bir ağaçlandırılarak yeşil alan olarak çevreye kazandırıldığını belirttiler.

Bu ilk örnek değil
Ayazağa’da yapılan çalışmanın ilk olmadığını dile getiren yetkililer, bundan önce de yine Şile-Sahilköy şeridinde bulunan 50 bin metrekarelik eski taşocağının ağaçlandırılarak yeşil alana dönüştürüldüğünü söyledi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 10:23:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?