30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Eskişehir-İstanbul protesto hattı!

Filistin'e yönelik saldırılarını sürdüren İsrail'i protesto etmek üzere Eskişehir'den yola çıkan inşaat işçisi Rıza Demiralay, yürüyerek İstanbul'a ulaştı.

6 gün süren zorlu yolculuğun ardından İsrail Konsolosluğu'na gelen işçi, elindeki siyah çelengi bina önüne bırakabilmek için polis ve özel güvenlik görevlileriyle uzun süre pazarlık yaptı. İsrail'i protesto etmek amacıyla Eskişehir'den yola çıkan inşaat işçisi Rıza Demiralay, 6 gün sonra yürüyerek İstanbul'a ulaştı.

İstanbul'a varır varmaz soluğu İsrail Konsolosluğu'nda alan Demiralay, elindeki siyah çelengi bina önüne bırakmak istedi. Çevik Kuvvet ekipleri, bir elinde bavulu, bir elinde siyah çelenkle konsolosluğa gelen Demiralay'ı durdurdu. Polisler, Demiralay'ın bina önüne çelenk bırakmasına izin vermedi.

Büyük şaşkınlık yaşayan Demiralay, "Tek kişi olarak tepkimi dile getirmek istiyorum" dedi. Bunun üzerine polis, çelengi bırakması için Demiralay'a farklı bir nokta gösterdi. İnşaat işçisine, bu kez de gittiği noktadaki binanın özel güvenliği izin vermedi. Uzun süren pazarlıklar sonunda Demiralay'ın elindeki çelengi konsolosluğa uzak bir noktaya bırakmasına izin verildi.

Evli ve 2 çocuk babası Demiralay, "Filistin'de katliam yaşanıyor. Emperyalist düzen orada katliam yapılmasına izin veriyor. Bu düzen bazen böyle katliam yapıyor, bazen de krizi bahane ederek insanları ekmeğinden ediyor. Buradan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sesleniyorum. Saldırıyı durdurmak değil, bir karar bile alamadılar. İsrail'i protesto ediyorum. Bundan sonraki hedefim bir bağış kampanyası başlatmak. Bu bağışları da Kızılay yoluyla Filistin'e göndermeyi istiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 15:56:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?