4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Esnaf Cezaevi çevresinde tezgah kurdu

Ergenekon davasını fırsat bilerek davanın görüldüğü Silivri Cezaevi önüne gelen esnaf köfte, tatlı ve çay tezgahı kurdu. Cezaevi önündeki esnaf, "Bu dava farklı dava. Bu dava bizim ekmek davamız" dedi. 

Silivri Cezaevi'nde görülen Ergenekon davası sürerken, sabahın erken saatlerinden itibaren cezaevi önüne gelen esnaf köfte, tatlı ve çay tezgahları kurdu. Cezaevi önü ve çevresinde dükkan olmamasını fırsat bilen esnafın kurduğu tezgahlar protesto için alanda bulunan vatandaşların ilgisini çekti. Tatlı tezgahı kuran bir vatandaş, "Yaklaşık 1 saat önce geldi. Ama işle şu anda az. Akşama kadar bekleyeceğiz belki bir şeyler olur" dedi. 

Üniversite mezunu kızlarına çay sattıran Sinan Yavuz ise "Bu bizim ekmek davamız. Esnaf kan ağlıyor. Bizde bugünü fırsat bilerek buraya geldik. Yaklaşık bin bardak çay sattım. Kızlarım üniversite mezunu. Onlarda burada çay satıyor. Üniversiteli çaycı oldular" diye konuştu. 

Türk bayrağı satan bir vatandaş da, işlerin çok iyi olmamasından şikayet ederek, "Sabahtan beri ancak 400-500 YTL'lik satış yaptık. Bu para ancak masraflarımızı karşılar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 21:12:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?