30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Esnafın korkulu rüyası çete çökertildi

Silah kaçakçılarına yönelik İstanbul ile birlikte 7 ilde 75 adrese yapılan operasyonlarda, 44 kişi yakalandı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, çok sayıda yağma, ikamet, işyeri ve oto kurşunlama, adam öldürmeye teşebbüs, yaralama, adam kaçırma, zorla alıkoyma, silah kaçakçılığı yapmak gibi bir çok silahlı suça karışan bir çeteye yönelik 09 Şubat 2009 tarihinde operasyon düzenlediği bildirildi.

Ümraniye, Üsküdar, Pendik, Kartal Kadıköy, Maltepe, Bakırköy Bahçelievler, Fatih, Çekmeköy ve Sancaktepe ilçeleri ile 6 ilde yapılan operasyonlarda 74 adrese eş zamanlı baskın düzenlendiği,bu operasyonlarda 44 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Şüphelilerin ev, işyeri ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda 23 çeşitli çap ve markalarda ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği, 940 çeşitli çap ve ebatlarda fişek, 33 namlu, susturucu vb. silahlara ait malzemeler, 33 değişik çap ve markalara ait şarjör, 1 sahte nüfuz cüzdanı, 15 gram hint keneviri ile 1 el telsizi ele geçirildi.

Yapılan soruşturma sonucu ve şüphelilerin ifadeleri neticesinde şebekenin gerçekleştirdiği eylemlerde aydınlatıldı. Şebeke elemanlarının İstanbul'da, 2006 yılından bu yana 19 ayrı silahlı suça karıştıkları tespit edildi.

Şebekenin ele başı olduğu öne sürülen ve halen Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunun Hakan Karakuş, kendisi ile birlikte aynı suçtan cezaevinde yatan Hasan Çiçek'in serbest bırakılması üzerine geçtiğimiz yıl çeteyi toparlama görevini Çiçek'e devretti. Çiçek cezaevinden çıktıktan sonra çete elemanlarını tekrar bir araya getirip çıkar amaçlı suç şebekesini yeniden faaliyete geçirdi.

Cezaevinde tutuklu bulunan Hakan Karakaş'ın örgütü yönetmek için eşi Perihan Karakaş'ı istihbaratçı gibi kullandığı ortaya çıktı. Karakaş'ın yapılmasını ya da yapılmamasını istediği eylemleri eşi Perihan Karakaş'ın kendisini ziyarete geldiği zaman ilettiği tespit edildi. Suç şebekesinin çalışma sistemi ve faaliyetlerini yaklaşık bir yıl süreyle fiziki ve teknik takibe alan ekipler alınan operasyon kararıyla şebekeyi çökertti. Operasyonlarda Şebekenin ikinci adamı rolündeki Hasan Çiçek ile Hasan Karakaş'ın eşi Perihan Karakaş'ın da aralarında bulunduğu şüpheliler düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

Emniyette sorgu ve işlemleri tamamlanan şüpheliler bugün Beşiktaştaki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 18:13:39
Güncelleme :12 Şubat 2009 Perşembe 18:28:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?