2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

ESP'ye polis baskını

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Çevik Kuvvet eşliğinde Beyoğlu'nda bulunan Ezilenlerin Sosyalist Platformu'na (ESP) düzenlediği baskının, MLKP örgütüne yönelik oprasyonlar kapsamında ele geçirilen bilgi ve dökümanlar ışığında, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla ve İstanbul genelinde eş zamanlı olarak yapıldığı öğrenildi. 

Yasadışı MLKP örgütüne yönelik geçtiğimiz günlerde düzenlenen geniş çaplı operasyonlarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti. Dökümanlardaki bilgi ve belgelerin incelenmesinin ardından harekete geçen polis, adli makamlara başvurarak arama izni istedi. Bilgileri değerlendiren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararıyla operasyonun düğmesine basan İstanbul Polisi; ESP, Özgür Gençlik, Özgür Radyo, Tekstil Sen ve Emekçi Kadınlar Derneği'ne yönelik eş zamanlı bir operasyon başlattı. ESP'nin İstiklal Caddesi İpek Sokak'ta bulunan binasına akşam saatlerinde gelen ekipler, belgeleri inceleyerek arama yaptı. Baskını haber alan Avukat Taylan Talay da, ESP binasına geldi. Binadaki incelemeler sürerken, 2 kişi, elleri kelepçeli bir şekilde ESP binasına getirildi. 

Öte yandan polis ekiplerinin, Beyoğlu Sakızağacı Caddesi'nde bulunan Gençlik Federasyonu binasına da eş zamanlı bir baskın düzenlediği öğrenildi. Operasyonlar sırasında ESP avukatları ile polisler arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 08:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?