4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

‘Estetik yaşı 16’ya düştü’

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Çetinkale, estetik ameliyat yaptırma yaşının 16’ya kadar düştüğünü belirterek, “Acil durumlar dışında 18 yaşından önce estetik ameliyat yapılmasını önermiyoruz” dedi.

‘Biz bunu önermiyoruz’ 

Estetik ameliyat yaptırmak için 16-17 yaşlardaki gençlerin, aileleriyle kliniklere başvurmaya başladığını söyleyen Çetinkale şunları söyledi:
“Estetik cerrahlar olarak, acil durumlar dışında 18 yaşından önce estetik ameliyat yapılmasını önermiyoruz. Ancak bazı gençler estetik ameliyat yaptırmayı takıntı haline getirdikleri için bu konuda çok ısrarcı oluyorlar. Bu durumda çocukların 18 yaşını doldurmaları için ailelere üniversite sınavında iyi puan alma şartını koymalarını öneriyoruz.” 

Ailelerin bu öneriye sıcak baktığını ifade eden Çetinkale, “Böylece hem çocuğun kalbi kırılmamış oluyor hem de gençler üniversite sınavlarına teşvik edilmiş oluyor” dedi. 

En çok burun estetiği için başvurulduğunu anlatan Çetinkale, “Erkekler kadın tipi göğüs büyümesinin düzeltilmesi, kızlar ise kilo almışsa yağ aldırma, göğüsleri gelişmemişse protez koydurma ve botoks istekleriyle bizlere başvuruyor” diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 11:07:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?