3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Etkili yağış su baskınlarına neden oldu

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış, Kadıköy Çamaşırcı Deresi çevresinde bulunan evlerin sular altın kalmasına neden oldu. Mahalle sakinleri, su baskınlarına yağan yağmurun değil, çevrede yapılan hafriyat çalışmasının kanalizasyon kanallarını tıkamasının neden olduğunu iddia etti. Evleri sular altın kalan yeni evli bir çift, gözyaşlarına boğuldu. 

İstanbul'da öğlen saatlerinde etkili olan sağanak yağış ardından bazı bölgelerde su baskınları meydana geldi. Bostancı İçerenköy'de Çamaşırcı Deresi etrafında bulunan 11 ev, yağış nedeniyle sular altında kaldı. Mahalle sakinleri, çevrede yürütülen hafriyat çalışmasının kanalizasyon kanallarını tıkadığını ve bu nedenle evlerini su bastığı iddia etti. 

Evlerin yaklaşık yarım metre su ile dolması nedeniyle, eşyalar da kullanılamaz hale geldi. Evi sular altında kalan bazı vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu. Evleri sular altında kalan yeni evli Orhan ve Seher Sönmez, çifti 5 aylık çocuklarını son anda boğulmaktan kurtardıklarını söyledi. 

Orhan Sönmez, kirada oturduğunu belirterek, "Her şeyimizi kaybettik. Çocuğumuzun beşiğini yeni almıştık. Ne yapacağımızı bilmiyorum" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Mahalledeki diğer vatandaşlar da hafriyat çalışması nedeniyle evlerinin su ile dolmasına tepki gösterdi. 

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri de hasar gören evlerde su tahliyesi yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 18:10:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?