30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Evde şarj olan hibrid araçlar geliyor

İsveçli enerji şirketi Vattenfall ile Volvo Car Corporation bir sanayi ortak girişimi kurarak pazara, duvar prizinden elektrik alan hibrid araçlar sunmaya hazırlanıyor.


Volvo'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, bu teknoloji trafiğin çevreye zararını önemli ölçüde azaltırken prizden elektrik alan hibrid bir araca sahip olmak, evden alınacak yakıtın düşük maliyeti nedeniyle büyük yarar sağlayacak.


Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Volvo Car Corporation Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Stephen Odell, "İsveç'te 2012 yılından itibaren, prizden elektrik alabilen hibrid araçların seri üretimi için bir sanayi ortak girişimi yatırımı yapıyoruz. Bu otomobiller hem elektrik hem de dizel yakıtı kullanabilecekler. Bizim için iş dünyasında büyük bir gelişme anlamına gelen Vattenfall ile ortaklığımız, müşterilerimize çevre ayak izi daha da küçük olacak araçlar sunmak yolunda dev bir adım atmamızı sağlayacak" dedi.


Hibrid araçların en büyük yararlarından birinin evdeki standart duvar prizinden şarj edilebilmeleri olduğu belirtilirken, projenin hedefleri hakkında bilgi veren Vattenfall Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Lars G Josefsson şöyle konuştu: "Elektriğin toplum içindeki ve çevre sorunlarının çözümündeki önemli rolünü vurgulamak istiyoruz. Bu işbirliği sayesinde elektrikli otomobillerin pazara girmesini hızlandırmayı umuyoruz. Volvo ile birlikte, prizden elektrik alabilen otomobiller ve çeşitli şarj alternatiflerine dayanan yeni kuşak teknolojiyi geliştiriyoruz."


Araçların geliştirilmesi projesi iki şirket tarafından ortaklaşa finanse ediliyor. Volvo Car Corporation araçların üretimini yaparken Vattenfall araçlara elektrik sağlayacak şarj sistemlerini geliştirecek.


Öte yandan 2009'un yaz aylarında üç adet Volvo V70 aracı tanıtılacak. Tanıtım araçları sürücülerin yeni teknolojiden beklenti ve talepleri hakkında bilgi toplamak, sürüş alışkanlıklarını belirlemek ve araçlarını nasıl şarj etmek istediklerini anlamak amacıyla kullanılacak. Vattenfall'un gerçekleştireceği çalışmalardan biri de evde yüksek hızda şarj konusundaki çeşitli konseptleri ve araç sahiplerinin benzin veya dizel yerine elektrik yakıtı için ödeme yapacakları kamuya açık yerlerdeki şarj istasyonlarını
test etmek olacak

İha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 18:48:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?