3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Evladiyelik ürünlere dönüş

Global ekonomik krizin yeni bir moda kavramı yarattığını ifade eden Silk&Cashmere CEO'su Ayşen Zamanpur, bu yeni kavramın evladiyelik ürünlere dönüş olduğunu belirtti.

Son global krizin modaya etkilerini değerlendiren Silk&Cashmere CEO'su Zamanpur, Şu an içinde bulunduğumuz dönemin modasının rafine ve her zaman moda olabilecek ürünler olduğunu söyledi. Krizin kendi modasını yarattığını kaydeden Zamanpur, "Bu modada, gelip geçici trendlere, çok iddalı renklere, çabuk aşınan, yıpranan materyallere, abartıya ve şatafata yer yok. Bunun aksine sade ve her dönem giyilebilecek ürünlere yer var. İnsanların da bu dönemde bu ürünleri tercih ettiğini görüyoruz" dedi.

Krizle birlikte modada çok acil ve kesin bir dönüşün yaşandığını söyleyen Ayşen Zamanpur, "Artık, son 6 yıldır dünya modasını hakimiyeti altına alan 'ucuz fiyat, sezonluk kullanım, çok modern' üçgenine yatırım yapan moda devlerinin popülaritelikleri bitmeye başladı. Yani harcanan paranın sezon sonunda sıfırlanması fikrine dayanan, sadece 5 kere giyip eskiyen ve aynı hevesle yenilenen gardıropları öngören bu Prontomoda devlerinin süresi bitti. Yine moda eksperlerinin tahminlerine göre bundan böyle pahalı markaların sadece klasik ve uzun yıllar giyilebilecek modelleri satılabilecek" diye konuştu.

Silk&Cashmere CEO'su Ayşen Zamanpur, şunları söyledi: "Krizin yarattığı yeni moda akımına en iyi uyum sağlayacak markalar, Silk & Cashmere gibi kendilerini kaliteyle özdeşleştirmiş, kalıcılığını kanıtlamış, ürün asma eğrisi en uzun olan markalardır. Yine bu yeni moda döneminde Silk & Cashmere, moda mesajını kendi dozunda verirken, klasik kalabilmiş, abartıdan uzak, rafine ve tüm zamanların modasına uygun ürünleriyle, yıpranmayan hatta neredeyse dikkatli kullanımla nesilden nesile ulaşabilen materyalleri ile şu an dünyada oluşan ulaşılabilir fiyat - ömürboyu
kullanım - her zaman modern üçgenini en iyi temsil edebilen markalardan biri olacaktır."

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 12:08:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?