3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Evlenememe cinneti!

Esenler'de cinnet geçiren bir kadın, üvey torununu 5 katlı binanın çatısından atmaya kalkıştı. Olay sonrası kadını linç etmek isteyen vatandaşlar, polisin biber gazlı müdahalesiyle dağıtıldı. 

Olay, akşam saat 19.30 sıralarında Esenler Havaalanı Mahallesi Görkem Sokak'ta meydana geldi. 4 ay önce S.K. ile evlenen D.M., kendisine resmi nikah sözü verilmesine rağmen sözün yerine getirilmediğini iddia ederek, bu durumdan sorumlu tuttuğu gelini Birgül K. ile tartışmaya başladı. Aynı binada yaşayan gelin-kaynananın tartışmasının kavgaya dönüşmesi üzerine D.M., 4 yaşındaki üvey torunu Ilgın K.'yı bir anda kucaklayıp evin çatısına çıktı. Kadının başta eşi S.K. olmak üzere ailenin ikna çabaları sonuç vermeyince olay yerine itfaiye ve polis ekipleri çağrıldı. 5 katlı binanın altına kurtarma çadırı açan itfaiye ekipleri, bir yandan da cinnet getiren kadını ikna etmeye çalıştı. Üvey torunu Ilgın'ı belinden tutarak aşağıya sarkıtan üvey babaanne, kendisine kötü davrandığını öne sürdü. Vatandaşların da korkuyla izledikleri olay, yaklaşık bir saat sürdü. Gazeteci Yalçın Günaydın tarafından ikna edilmeye çalışılan kadının bir anlık dalgınlığından yararlanan itfaiye erleri, üzerine atlayarak çocuğu kurtardı. 

Olan biteni ağlamaklı gözlerle izleyen küçük kız, bir polis memuru tarafından yere düşmekten son anda kurtarıldı. Olay sonrası polis merkezine götürülen D.M. vatandaşlar tarafından linç edilmek istenirken, polis öfkeli kalabalığı biber gazı kullanarak dağıttı. Olayın şokunu yaşayan küçük kız ise itfaiye erleri tarafından ailesine teslim edildi. 

Üvey annesinin iddialarının asılsız olduğunu savunan Kenan K., "Olan biteni anlamış değilim. Çocuğum ölümden döndü, ona kavuştuğum için çok mutluyum" dedi.
Çiftin 1990 yılında evlendikleri ve ilk çocukları olan Ilgın'ı da 4 yıl önce tüp bebek yöntemiyle dünyaya getirdikleri öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2008 Pazar 07:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?