2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Eylem hazırlığındaki 3 PKK'lı yakalandı

Eylem hazırlığındaki 3 PKK'lı yakalandı...

İstanbul Kadıköy ve Zeytinburnu'nda aynı özelliklere sahip iki ayrı patlayıcı düzeneğinin etkisiz hale getirilmesinin ardından operasyonlarına hız veren İstanbul Emniyeti, bombalı eylem hazırlığındaki 1'i kadın 3 PKK'lıyı gözaltına aldı.


Terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda, bombalı eylem hazırlığında oldukları öne sürülen 1'i kadın 3 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından terör örgütüne yönelik sürdürülen istihbari çalışmalar sonucu, bombalı eylem yapmak için örgütün dağ kadrosundan İstanbul'a gelen kişilerin yakalanmalarına yönelik operasyonlar düzenlendi.

Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı ile Küçükçekmece'de belirlenen adreslere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, örgüt üyesi oldukları ileri sürülen M.A. D., S. Ö. ve B. Y. gözaltına alındı.

Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları yerlerde yapılan aramalarda plastik patlayıcı, bomba yapımında kullanılan malzemeler ile örgütsel doküman ele geçirildi.

Bakırköy Ebu Ziya Caddesi girişindeki bir bankın altına konulan ses bombasının 10 Haziran 2007 tarihinde patlaması sonucu 14 kişinin yaralanması olayına karıştıkları ve İstanbul'da bombalı eylem yapma hazırlığı içerisinde bulundukları ileri sürülen şüphelilerin, emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Kadıköy ve Zeytinburnu'nda bomba paniği

İstanbul Kadıköy'deki Hasanpaşa Mahallesi Fahrettin Kerim Gökay Caddesi 3/A'da bulunan bir banka şubesinin önünde şüpheli paket bulunduğunun bildirilmesi üzerine olay yerine sevkedilen uzman ekipler, paket içinde patlayıcı düzeneği tespit etmişti.

Yine İstanbul Zeytinburnu Gökalp Mahallesi 58. Bulvar Caddesi üzerinde bulunan bir banka şubesinin yan sokağında da gece saatlerinde, içinde Kadıköy'de etkisiz hale getirilenle aynı özelliklere sahip patlayıcının olduğu bir paket bulunmuş ve etkisiz hale getirilmişti.


A.A
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2007 Pazar 18:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?