2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Eylem yapan ESP'lilere gözaltı

Ümraniye'de hırsızlık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan ve gönderildiği cezaevinde aynı gün hayatını kaybeden Mustafa Kürkce'nin ölümü sebebiyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün önünde eylem yapan Ezilenlerin Sosyalist Platformu üyelerine (ESP) polis müdahale etti. Gözaltına alınanlar arasında İstanbul 1. bölge bağımsız milletvekili adayı Kamber Saygılı'nın da bulunduğu yaklaşık 10 kişi, Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

ESP'ye üye yaklaşık 10 kişilik grup üyesi, Ümraniye'de hırsızlık yaptığı iddiasıyla cezaevine gönderildiği gün hayatını kaybeden Mustafa Kürkce'nin ölümüyle ilgili eylem yapmak için İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı. Polisin yetkilerini genişleten yasa tasarını da eleştiren grup, yasanın bir an önce geri çekilmesi talebinde bulundu.

Basın açıklamasının tamamlanmasının ardından grup, çevik kuvvet tarafından çember içine alındı. Aralarında İstanbul 1. bölge bağımsız milletvekili adayı Kamber Saygılı'nın da bulunduğu grup üyeleri, gözaltına alındıktan sonra çevik kuvvet otobüsüne bindirildi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 15:38:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?