7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Eylül fırtına ve yağmurla başladı

İstanbul'da gece boyunca etkili olan fırtına, sabah saatlerinde yerini yağmura bıraktı. Fırtına nedeniyle balıkçılar da av sezonunun ilk gününde denize açılamadı.

Bu geceden itibaren sıcaklıkların Marmara ve Ege bölgeleri başta olmak üzere yurt genelinde 8-10 derece düşeceği ön görülen hava durumunun, İstanbul'da yerini yağışlı ve serin havaya bıraktığı gözlendi. Sabah saatlerinde kentin belli bölgelerinde yağmur yağarken, gece yarısından itibaren ortaya çıkan karayel, nem ve sıcaklık seviyesini de düşürdü.

Devlet Meteoroloji İşleri (DMİ) Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, söz konusu azalmayla birlikte sıcaklıkların mevsim normallerine döneceği, bazı bölgelerde ise birkaç derece mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Uzmanlara göre, bugün özellikle İstanbul başta olmak üzere Marmara ile Ege bölgelerinde ve batı Akdeniz'de sıcaklık düşüşlerinin kendini hissettireceği vurgulanıyor

Dün gece olumsuz hava koşulları kazalara da neden oldu. Şişli Kurtuluş'ta afişlerle ağırlaşan elektrik direği fırtına nedeniyle yerinden çıktı. Direk, Cengiz Yerlikaya'nın kullandığı taksinin üzerine düştü. Taksideki 2 yolcu yaralandı.

Fırtına nedeniyle balıkçılar da av sezonunun ilk gününde denize açılamadı .Bazı balıkçılar da fırtına nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.

Sabah saatlerinde fırtına yerini yağmura bıraktı. Hava sıcaklığı ise hissedilir derece azaldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 09:18:05
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 10:37:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?