30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Eyüp'te AKP'li Kavuncu kazandı

29 Mart 2009 Yerel Seçimleri, AK Parti’nin başarısıyla sonuçlandı. Belediye Başkanlığı seçimlerinde Türkiye genelinde hem ilde hem de ilçe bazında diğer partileri geride bırakan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı yüzde 44.3 oranıyla kazanan AK Parti, Eyüp ilçesinde de büyük başarı gösterdi.

Eyüp’ün yeni Belediye Başkanı İSMAİL KAVUNCU oldu. Kavuncu, seçimde yüzde 37.2 oy oranı aldı. Seçim öncesinde yapılan anketlerde birinciliği kimseye kaptırmayan Kavuncu, “Güvenerek bu önemli göreve bizleri layık gören Eyüp halkına saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Onlara seçim öncesinde yaptığım konuşmalarda çeşitli sözler verdim. Bu sözlerimin arkasındayım. Hem Türkiye genelindeki il ve ilçelerde, hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Eyüp’te başarı gösteren AK Parti, her zaman halkımıza hizmeti ön planda tutacaktır “ dedi.

İSMAİL KAVUNCU KİMDİR?

1965 yılında Adana’da doğan İsmail Kavuncu, 1986 yılında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun oldu. 1989’da ilk şirketini kuran İsmail Kavuncu, Turkuaz Grup’la Türki Cumhuriyetler’e açıldı. Uluslararası vizyonuyla kısa zamanda gelişerek, 5 ülkede, 15 şirketle, 2500 çalışana istihdam sağlama kapasitesine ulaştı.

 2004 yılında Aytuğ Çorap’ı satın alarak tekstil sektörüne giren Kavuncu, Kütahya ve Özbekistan’da bulunan 2 tesiste üretilen Aytuğ ürünlerini çeşitli ülkelere ihraç ediyor.

İsmail Kavuncu, halen, Türkiye’nin köklü markalarından Yudum Yağları’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da yapıyor.

İsmail Kavuncu’nun vizyonu ve başarısı, ulusal ve uluslararası birçok ödülle belgelendi. 2004 yılında, Sofya’da Dünya Genç Girişimcilik Ödülü, 2003’te Kazakistan’da “En İyi Yabancı Yatırımcı Ödülü”, 2005’te “Özel Giad Ödülü” kazandı.

İsmail Kavuncu, başta Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEIK) olmak üzere, Türk-Özbek, Türk-Tacikistan Konsey başkanlıklarını yürütürken, ülkeler arasında ekonomik köprüler atılmasını sağlayan kişilerden oldu. MÜSİAD, İSHAD ve TÜSİAD üyesi olarak çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif rol alan İsmail Kavuncu, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Mali ve İdari İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde de bulundu. Zeliha Kavuncu ile evli olan İsmail Kavuncu 4 kız çocuk babası.
 

..
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 11:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?