8
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Eyüp'te İETT otobüsü dehşeti

İstanbul Eyüp’te İETT otobüsü yoldan çıktı. Kaldırımdaki simitçiyi ezen otobüs refüjü aştı karşı şeritteki bir minibüse çarptı. İki minibüs de duramayınca birbirine çarptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı

Edinilen bilgiye göre kaza Eyüp Rami Eski Edirne Asfaltı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre Cevatpaşa- Beyazıt seferini yapan İETT otobüsünün sürücüsü bilinmeyen bir sebepten dolayı direksiyon hâkimiyetini kaybetti. Fabrikalar Caddesi'nde seyir halinde olan otobüs önce kaldırıma çıktı ardından da yol kenarında simit satan Hüseyin Çakır'a çarptı. Refüjü aşarak karşı şeride geçen otobüs bir minibüse çarparak durabildi. Bu sırada arkadan gelen minibüste diğer minibüse çarptı. 

Kazada simitçi Hüseyin Çakır olay yerinde hayatını kaybetti. Otobüs ve minibüslerde bulunan 10 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar için olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza sonrası olay yerine gelen bir başka İETT şoförü "Otobüsün beyni kitlenmiş. Sonrasında tam gaz yapınca fren sistemi çalışmıyor bunlarda durduramazsınız" diye konuştu. Görgü tanığı ise otobüs sürücüsünün akbil basmaya çalışan bir yolcuya yardım etmeye çalışırken fren yerine gaza bastığını iddia etti.

Polis kaza ile ilgili inceleme başlattı.

...
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2012 Pazartesi 13:13:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?