2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Eyüp'teyiz alkol veremeyiz

İstanbul'da alkollü içki servisi yapmayan otel sayısı giderek artıyor.


Kadın müşteriye kadın garson, haremlik selamlık havuz, alkollü içki yasağı gibi uygulamalarıyla dikkat çeken “tesettür otel” sayısı son dört buçuk yılda dört kat artarak 27’ye yükselirken, İstanbul’daki bazı oteller de alkollü içki servisi yapmamalarıyla dikkat çekiyor.

İnternetten yayın yapan turizmgazetesi'nin haberine göre, İstanbul’un Sultanahmet, Sirkeci ve Taksim gibi turistik bölgelerinde bazı oteller alkollü içki servisi yapmıyor. Bu otellerden kimi bunu “prensip meselesi” olarak açıklarken kimileri de “müşterinin sağlığını düşündükleri” için alkollü içki servisi yapmadıklarını söylüyor.

EYÜP'TEYİZ ALKOL VEREMEYİZ

Otelinde alkollü içki servisi yapmayan tesislerden Taksim’deki The Central Palace, “Biz vermiyoruz, ama isteyen müşteri kendisi odasında içebilir” derken, Eyüp'teki Tourquise Boutique Hotel, hizmete girdikleri 2002’den beri alkollü içki servisi yapmadıklarını belirterek, bunu da "bulundukları bölgenin konumu gereği" yaptıklarını söylüyor.

MÜŞTERİLERİN SAĞLIĞI İÇİN

Alkollü içki servisi yapmayan otellerden, geçen yıl hizmete giren İstanbul’un Anadolu yakasındaki ByOtel yöneticileri uygulamayı, "sağlık oteli" olmalarına bağlıyor. ByOtel’in müşterilerin sağlığı düşünüldüğü için alkollü içki servisi yapmama gerekçesini başka oteller de öne sürüyor.

PRENSİP MESELESİ

İstanbul Sirkeci’deki Golden Horn Oteli Genel Müdürü, hizmete girdikleri dört yıldan beri alkollü içki servisi yapmadıklarını söylerken bunun kendileri için "prensip meselesi" olduğunu belirtiyor.

Golden Horn’un Sultanahmet’teki otelinde de alkollü içki servisi yapılmadığı için otelin barı da bulunmuyor. Otel yöneticileri, yapacakları tadilat ile lobiye bar kuracaklarını ancak alkollü içkiye yer verilmeyeceğini söylüyor.

RUHSAT VERİLMİYOR

Alkollü içki servisi bulunmayan otellerden biri de Eyüp Piyerloti’deki Tourquise Turkish House. Mülkiyeti belediyeye ait olan tesisler birkaç kez kiraya çıkarıldığı halde alacak kişiden burada alkollü içki satmayacağı garantisi istendiği için uzun süre boş kalmıştı.

Tesisleri iki yıl önce 10 yıllığına kiralayan şirket, burayı alkollü içki servisi yapmadan işletiyor.

Tourquise Turkish House yöneticileri, belediyenin ruhsat vermemesi nedeniyle alkollü içki servisi yapmadıklarını söylüyor.

BELGELERİ İPTAL EDİLİR

Uygulama ile ilgili olarak İstanbul’daki Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Timur Bayındır ise yaptığı açıklamada “Müşteri içer ya da içmez bu ayrı, ama sizin bulundurma zorunluluğunuz var” diyerek şunları söyledi:

“Bu çok yanlış, bu otelleri bakanlığa şikayet ettiğinizde otelleri kapatılır. Çünkü turizm belgesi alabilmek için içki servisi yapılması mecburiyeti var, otelde bar olma mecburiyeti var. ByOtel gibi olanlar kendilerine sağlık oteli dedikleri için içkiyi kaldırmış olabilirler, ama gene de bu onların vazifesi değil, istemeyen müşteri içki içmez” dedi.

Bakanlığa şikayet edildiği takdirde alkollü içki servisi vermeyen otellerin, büyük sorunlarla karşılaşacağını ifade eden Bayındır, turizmi teşvik kanununda belirtilen otel özelliklerinde her sınıf otelde bar bulundurma mecburiyeti olduğunu kaydetti.



anka
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 14:32:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?