8
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Fabrikada büyük yangın

Tuzla'da bir boya fabrikasında yangın çıktı. Fabrikada zaman zaman patlamalar da meydana geliyor. Çok sayıda itfaiye ekibi yangını söndürmeye çalışıyor.

 

Orhanlı'daki Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi'nde bulunan tek katlı ve geniş alana kurulu Kaya Boya Fabrikası'nda henüz belirlenemeyen nedenle saat 10.45 sıralarında yangın çıktı.

Yangın, boya imalatında kullanılan malzemelerin tutuşmasıyla büyürken, olay yerine organize sanayi sitesindeki itfaiye müfrezesinin yanı sıra Orhanlı, Tuzla, Kurtköy, Pendik, Kartal, Sultanbeyli ve Ümraniye gruplarından çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Yangın iki fabrikaya daha sıçradı

Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi'nde boya imalatı yapan fabrikada çıkan yangın iki fabrikaya daha sıçradı. Boya fabrikasındaki patlamalar nedeniyle itfaiye ekipleri yangına müdahale edemiyor.

Kimyacılar Sanayi Sitesi'ndeki boya fabrikasında çıkan yangının, statik elektriğin solvent kazanına sıçraması sonucu çıktığı belirtilirken, 2 kişinin yaralandığı öğrenildi. Yanan binada yaklaşık 3 bin ton kimyasal madde olduğu öğrenildi. Çevre fabrikalara yangının sıçramasını önlemeye çalışan itfaiye ekipleri güvenlik nedeniyle asıl yangının çıktığı fabrikaya bir türlü müdahale edemedi. İtfaiye ekipleri, fabrikaların dışındaki kimyevi madde tanklarına su sıkarak soğutmaya çalıştı. Ancak rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevler iki fabrikaya daha sirayet etti. Bu fabrikalardan birinde de patlamalar meydana geldi.

Öte yandan, yangına müdahale için söndürme uçakları çağrıldığı ancak yoğun duman ve yüksek ısı nedeniyle uçakların devreye sokulamadığı belirtildi.

Fabrikada meydana gelen patlamalar yangına müdahaleyi güçleştiriyor

Tuzla Kimya Sanayicileri Organize Sanayi Bölgesi'nde bir boya fabrikasında çıkan yangın nedeniyle, zaman zaman patlamalar meydana geliyor.

Orhanlı'daki organize sanayi bölgesinde bulunan Kayalar Boya Fabrikası'nda çıkan yangını söndürme çalışmaları sürdürülüyor. Yangın nedeniyle oluşan yoğun duman, Anadolu yakasındaki birçok yüksek noktadan gözlenebilirken, fabrikada zaman zaman patlamalar meydana geliyor.

Patlamaların etkisiyle oluşan basınç nedeniyle, çevredeki bazı rögar kapakları havaya fırlarken, vatandaşlar ve basın mensupları tehlikeli anlar yaşadı. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri de patlamalar nedeniyle olay yerinden kısa bir süre uzaklaşmak zorunda kaldı.

Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi: Yangına, kuvvetli patlamalar nedeniyle güçlükle müdahale edilebiliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi'nde 10 bin metrekare alan üzerine kurulu ve içerisinde nitro, selüloz ve tiner tanklarının bulunduğu tek katlı boya imalathanesinde çıkan yangına kuvvetli patlamalar nedeniyle güçlükle müdahale edilebildiğini bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, itfaiyeye saat 10.35'te ihbar geldiği, İstanbul itfaiyesinin Anadolu ve Avrupa yakasındaki gruplarının kademeli olarak yangın bölgesine yönlendirildiği belirtildi.

Tuzla, Dudullu, Orhanlı, Kartal, Sultanbeyli, Kurtköy, Ümraniye, Başakşehir, Bakırköy, Kadıköy grup ve müfrezelerinden 37 araç ve 138 personel ile yangına müdahale edildiği bildirilen açıklamada, ''Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi'nde 10 bin metrekare alan üzerine kurulu içerisinde nitro, selüloz ve tiner tanklarının bulunduğu tek katlı boya imalathanesinde çıkan yangına, kuvvetli patlamalar nedeniyle güçlükle müdahale edilebiliyor'' denildi.

 


 

...
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2012 Salı 15:18:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?