1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Fabrikada patlama: 3 yaralı

Sultanbeyli'de bir çuval fabrikasında meydana gelen patlamada 2'si ağır 3 kişi yaralandı. Patlama sonrasında çıkan yangın, güçlükle söndürüldü. 

Edinilen bilgiye göre, Sultanbeyli Adil Mahallesi Demokrasi Caddesi'nde bulunan 5 katlı ÜNSA Çuval Fabrikası'nın bodrum katında bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Fabrikanın bodrum katındaki plastik kazanın patlaması sonucu çıkan yangın güçlükle söndürüldü. Bodrum kattaki yangın söndürme çalışması devam ederken, fabrikada bulunan yaklaşık 800 işçi tahliye edildi. Yangın nedeniyle işçilerden, Yasin Özlük (28), Medeni Yavuz (16) ve İbrahim Uyanık (17) yaralandı. Yaralılar, Özel Saygı Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Yaralılardan Yavuz ve Uyanık, diğer hastanelere sevk edilirken, Uyanık'ın annesi Dürdane Uyanık, hastane bahçesinde gözyaşları içerisinde ve telaşla oğlunun iyileşmesi için dua etti. Talihsiz anne, "Oğlum işe yeni girmişti. Arkadaşı telefon edince hemen hastaneye geldim. Ağabeyi de 3 aylık asker. Geçen gün telefon ettiğinde, 'Anne İbrahim'e dikkat et, rüyamda kaza geçirmişti' dedi bana. Sigorta evrakları yeni istenmişti, sigortasının başlayıp başlamadığını bilmiyorum" diye konuştu. 

Plastik kazanın patlaması sonucu hafif yaralı olarak kurtulan Yasin Özlük ise, hastanede müdale yapıldığı sırada şaşkınlık içerisinde olayı anlattı. Özlük, "Çalışmaya devam ederken birden patlama oldu. Sanırım tiner patladı. Daha sonra ne olduğunu hatırlamıyorum" dedi.
Olay yerinde bulunan işçiler ise "Makinalardan birisi patladı. Birden patladı ve çok korktuk. Panik oldu. Hemen dışarıya çıktık. Biz, söndürme cihazları ile yangını söndürmeye çalıştık, ancak tüpler de yetersiz kaldı" şeklinde konuştu. 

Yaralılardan Medeni Yavuz ve İbrahim Uyanık'ın durumun ağır olduğu ve vücutlarında ciddi yanıklar oluştuğu bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2007 Perşembe 11:29:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?