3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Facianın eşiğinden dönüldü

Eminönü'nde 4 katlı bir binanın arkasında bulunan kağıt ve plastik deposunda yangın çıktı. Binada mahsur kalan ve sağır olduğu öğrenilen vatandaş, kapı kırılarak kurtarıldı.

Eminönü Sarıbeyazıt Caddesi, Tilbe Sokak'ta bulunan tek katlı kağıt ve plastik deposunda yangın çıktı. Bir anda deponun tamamını saran alevler, deponun arkasında bulunan 2 ailenin yaşadığı, 4 katlı yarı ahşap binaya sıçradı.

Yangını fark eden ev sahipleri, panikleyerek kendilerini dışarı attı. Bu sırada alt katta oturan ve sağır olduğu öğrenilen Sebahat Cambaz isimli vatandaş, binada mahsur kaldı. Cambaz, komşularının kapıyı kırıp içer girmesiyle binadan dışarı çıkarıldı.

Bu sırada vatandaşlar durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen Fatih, Beyoğlu ve Balat itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. İtfaiye ekipleri yanan binanın bitişiğinde oturan vatandaşları da alevlerin sıçrama tehlikesine karşı tahliye etti.

Yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından yangın kontrol altına alınırken, bina tamamen kullanılamaz hale geldi. Evden komşuları yardımıyla son anda kurtarılan Cambaz, olayın etkisiyle sinir krizi geçirdi. Yaşlı kadını yakınları güçlükle sakinleştirebildi.

Binada oturan bir vatandaş, önce binanın arkasından bir sıcaklık geldiğini ardındın da alevlerin bir anda evi sardığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2008 Pazar 16:11:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?