4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Faciaya kıl payı!

KAZA YAPAN BETON MİKSERİNİN SÜRÜCÜSÜ ARAÇ İÇERİSİNDE SIKIŞTI

Kadıköy Bostancı'da kırmızı ışıkta bekleyen bir beton mikserine, arkadan gelen aynı firmaya ait başka bir beton mikseri çarptı. Kaza yapan aracın içinde sıkışan sürücüyü itfaiye ekipleri uzun uğraşlar sonucu kurtardı. 30 ton beton yüklü olan beton mikserinin başka araçlara çarpmaması olası bir faciayı önledi.

Kaza, saat 10.00 sıralarında Bostancı Ali Nihat Tarlan Caddesi üzerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 30 ton beton yüklü olan Remzi Akay yönetimindeki 34 BD 3635 plakalı beton mikseri, İçerenköy'den Bostancı istikametine giderken, kırmızı ışıkta bekleyen İbrahim Yıldız yönetimindeki 34 VF 4368 plakalı otomobile çarptıktan sonra yine ışıklarda bekleyen Sefa Engin yönetimindeki 34 BPM 84 plakalı beton mikserine çarparak durabildi. Kaza sonucunda beton mikserinin sürücüsü Remzi Akay aracının

içerisinde sıkıştı. Kazayı gören vatandaşlar polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen Erenköy İtfaiyesi'ne bağlı ekipler yaralı sürücü Akay'ı sıkıştığı yerden çıkarmak için çalışma başlattı. Remzi Akay'ın çarptığı ve Akay ile aynı firmada çalışan diğer beton mikserinin sürücüsü Sefa Engin de çalışmalar sırasında arkadaşına moral vermeye çalıştı. İtfaiye ekipleri kurtarma çalışmaları sırasında acı ile kıvranan Akay'ı sıkıştığı yerden çıkarmak için yoğun çaba sarf etti. Belden aşağısı araç içerisinde sıkışan Akay, itfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saatlik çalışmasından sonra sıkıştığı yerden çıkarılarak ambulansla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Akay'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Öte yandan, kazaya karışan diğer aracın sürücüsü İbrahim Yıldız, beton mikserinin çok hızlı olduğunu savunarak, "Işıklarda bekliyordum. Bir anda bir gürültü koptu ve beton mikseri aracıma çarptı. Diğer beton mikserine çarparak durabildi. Herhangi bir fren sesi duymadık ya frenleri tutmadı ya da kırmızı ışığı görmedi" şeklinde konuştu.

Remzi Akay ile aynı firmada çalışan diğer beton mikserinin sürücüsü Sefa Engin ise Akay ile aralarında 400 metrelik bir ara olduğunu belirterek, "Ben ışıklarda beklerken o mesafeyi kapatmış. Işıklarda beklerken arkadan bize çarptı. Onu araçtan çıkarmak için ben aracımı ileriye aldım. Bana frenin tutmadığını söyledi" dedi.

Kaza sırasında kırmızı ışıkta bekleyen araçların sayısının az olması muhtemel bir faciayı önlerken, polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

KAZA YAPAN BETON MİKSERİNİN SÜRÜCÜSÜ ARAÇ İÇERİSİNDE SIKIŞTI
KAZA YAPAN BETON MİKSERİNİN SÜRÜCÜSÜ ARAÇ İÇERİSİNDE SIKIŞTI
KAZA YAPAN BETON MİKSERİNİN SÜRÜCÜSÜ ARAÇ İÇERİSİNDE SIKIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 13:46:03
Güncelleme :15 Haziran 2011 Çarşamba 14:34:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?