7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Faciaya ramak kala...

Beyoğlu'nda gece yarısı 6 katlı bir apartmanın çatısında çıkan yangın, mahalle sakinlerini sokağa döktü.

Üç ayrı itfaiye grubunun müdahale ettiği yangın mahalle sakinlerini paniğe sevk ederken, alevler yaklaşık 1 saatte kontrol altına alınabildi.

Yangın, gece saat 00.30 sıralarında Keçeci Piri Mahallesi Bülbül Sokak üzerinde bulunan çatı katı ile birlikte 6 katlı bir apartmanda çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında, alevler mahalle sakinlerini paniğe sevk ederken, sokakların dar olması itfaiyenin merdiven aracını altıncı kata uzatmasına engel oldu. Beyoğlu, Şişli ve Balat itfaiye gruplarına mensup itfaiye erleri, yan binanın çatısına da sıçrayan yangına, elektrik tellerindeki havai hatlardan dolayı 6. kata güçlükle merdiven uzattı.

Bu arada, çevrede binalarda oturan bazı apartman sakinleri, alevler karşısında paniğe kapılırken, zaman zaman itfaiye ekiplerine yön tayini yaparak yardımcı olmaya çalıştı. Bazı itfaiye erleri, oksijen tüpü ile binaya girerek olaya müdahale etti. Kadın ve çocukların da dışarıya fırladığı yangında, yaralı ya da can kaybı yaşanmazken, alevler yaklaşık 1 saatte kontrol altına alabildi. Çıkan yangında binada büyük çaplı maddi hasar oluştu.

Yangının çıkış nedenini araştıran yetkililer, olay ile ilgili soruşturma başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2012 Cumartesi 18:07:11
Güncelleme :4 Şubat 2012 Cumartesi 18:09:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?