6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Faldan polis baskını çıktı

Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul’da düzenlenen operasyonda, büyücülük yaptıkları belirlenen 3 kişi gözaltına alındı.

Gösterime girmesi olaylı bir şekilde gerçekleşen "Büyü" filminin ardından vatandaşların astroloji ve büyü gibi konulara merakı arttı. Bakırköy’de "tekke ve zaviyelerin seddine ve türbedarlıklar ile bir takım unvanların men ve ilgasına dair kanuna muhalefet" ettikleri iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı. Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde yapmış oldukları operasyonlarda, halkı kandırarak büyü yaptıkları, geleceği gördükleri iddiasıyla çeşitli vaatlerle kandırdıkları iddia edilen medyum Cemil Genç, medyum danışmanı Cihan Tekir ile tarot ve el falı bakan Münci Özkan’ı gözaltına aldı. Bakırköy’de Carrousel Alışveriş Merkezi’nde gözaltına alınan zanlılar, daha sonra Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorguya alındı.

El ve tarot falı baktığı iddia edilen Münci Özkan, sorgulama sonucunda sağlık problemleri gerekçesiyle serbest bırakılırken, diğer iki şahıs Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi. Şube çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cemil Genç ve Cihan Tekir, devlete vergi verdiklerini belirterek, "Yapmış olduğumuz çalışmaların hepsi yasa dahilindedir. Bizi niye gözaltına aldıklarını bilmiyoruz. Biz vatandaşları kandırmıyoruz. 5 milyon lira karşılığında tarot falına bakıyoruz. Biz medyumluk veya büyücülük de yapmıyoruz" dedi.

Öte yandan, büyücülük yapıldığı iddiasıyla Üsküdar’da bir işyerine baskın düzenleyen polis, 1 kişiyi gözaltına aldı. Büyü bozduğunu iddia eden bir kişinin bayan müşterileriyle temasa geçerek sözde büyü bozmak ve cin çıkarmak bahanesiyle kadınlara sarkıntılık yaptığı bilgisi üzerine polis harekete geçti. Üsküdar’da halıcılık yaptığı belirlenen ve çevrede Mahmut Hoca olarak bilinen Mahmut Işık adlı kişiyi takibe alan polis, Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde görevli bir bayan polisi devreye sokarak sahte hocayı suç üstü yakaladı. Emniyette ifadesi alınan zanlının, daha sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

Polis, İstanbul genelinde operasyonların aralıksız sürdürüldüğünü ve açık kimlikleri ile adresleri belirlenen çok sayıda din istismarcısının takip edildiğini belirtti. Vatandaşları uyaran yetkililer, sinema filmlerinden esinlenerek bu tür işlerle uğraşan kişilere prim verilmemesi gerektiğini vurguladı.

İstanbul-İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 14:34:27
Güncelleme :29 Aralık 2004 Çarşamba 17:16:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?