3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Farklı dinler iftarda buluştu

Beyoğlu Belediyesi'nin geleneksel iftar yemeği, dini cemaat liderleri, konsoloslar ve çok sayıda davetliyi bir araya getirdi. İftar yemeğinde hoşgörü ve barış mesajları verildi. 

Beyoğlu Belediyesi tarafından Ceylan Continetal Otel'de gerçekleştirilen iftar yemeğine İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ABD Başkonsolosu Sharon Anderhalm Weener, İtalya Başkonsolosu Alexander Krivenko, İsrail Başkonsolosu Mardehai Amihai, İstanbul İl Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ, Süryani Kadim Metropoliti Yusuf Çetin, Türkiye Musevi Hahambaşı İsak Haleva, İstanbul Rum Patriği temsilcileri ve Türkiye Ermeniler Patriği temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. 

Davette bir konuşma yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, her yıl düzenli olarak yapılan iftar yemeğinde bütün konukları bir arada görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti ve herkesin Ramazan ayını tek tek kutladı.
Konuşmasında hoşgörü ve barış mesajı veren İstanbul İl Müftüsü Mustafa Çağrıcı'nın ardından dini cemaatler adına bir konuşma yapan Türkiye Musevi Hahambaşı İsak Haleva, "Kanaatime göre dünya bu tabloyu özlüyor. Farklı insanların burada bulunması bütün dünyaya bir mesaj veriyor" dedi. 

Konuk konsoloslar adına bir konuşma yapan İtalya Başkonsolosu Alexander Krivenko ise, "Bizler burada asla yabancı gibi karşılanmadık. Bizleri burada kucaklamış bulunmaktasınız. Bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğumu bilmenizi istiyorum. Ve tüm davetlilere teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

İstanbul Valisi Muammer Güler ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da 'medeniyetlerin bir araya geldiği' iftar yemeğinde dostluk ve beraberlik mesajları verdiler.

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 04:36:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?