7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Farmavizyon Eczacılık Fuarı başladı

İLAÇ VE ECZACILIKTA YENİ ÜRÜN VE PROJELER FARMAVİZYON ECZACILIK FUARI'NDA

Türk Eczacılar Birliği ve Tüm Eczacı Kooperatifleri işbirliğinde CNR Expo Fuar Mertezi'nde açılan Farmavizyon Eczacılık Fuarı, sektörden 200'e yakın firmanın katılımıyla kapılarını açtı.

Türkiye'de eczacı örgütleri tarafından oluşturulan tek fuar olan Farmavizyon Eczacılık Fuarı, CNR Expo Fuar Merkezi'nde başladı. Ziyaretçi profilinde eczacılar, eczane çalışanları, doktorlar, kamu kurum çalışanları, öğretim üyeleri, öğrenciler, distribütör firmalar, ilgili oda ve derneklerin yetkilileri ile hastane temsilcilerinin yer aldığı Fuar, ilaç ve eczacılık konularındaki yeni ürün ve projelerle sektörü buluşturuyor.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) ve Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği (TEKB) işbirliğinde 09-11 Nisan 2010 tarihlerinde düzenlenen ve 200'e yakın firmanın katıldığı Fuarı, bu yıl 25 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Bu yıl, "Eczacım Benimle, Sağlığım Güvencede" ana teması belirlenen Fuarın açılışında, CNR Holding Satış Koordinatörü Selçuk İçinsel, TEKB - Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Abdullah Özyiğit, TEB - Türk Eczacıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, SECOF - Avrupa Eczacı Kooperatifleri Topluluğu Başkanı Michele Pianca, AKP Milletvekili Mehmet Domaç, CHP Milletvekili Eczacı Abdülaziz Yazar ve sektör temsilcileri hazır bulundu.

Açılışta konuşan CNR Holding Satış Koordinatörü Selçuk İçinsel, Fuarın özellikle genç eczacıları yönlendirmesi ve eczacıların sağlıklı toplumlar oluşturmadaki öneminin yeni nesillere aşılanması konusunda baş aktörlerden biri olacağını düşündüğünü söyledi.

İçinsel, "Sağlık ve Sosyal Güvenlik Politikaları, Değişen Dünyada Eczacının Geleceği ve Kooperatifçilik gibi konuların uzmanlarla irdeleneceği fuarımız, sektör yeniliklerinin takip edilmesi ve eczacıların mesleki gelişimine katkı sunulmasını amaçlıyor "dedi.

TEKB Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özyiğit ise, tüm dünyada yaşanan ekonomik sorunların sağlık alanında da kendini gösterdiğini ve tasarrufa gidildiğini belirterek, "Eczacılık Kanununun değişmesi ve eczane açılmasına sınırlar getirilmesi gerekiyor. Sağlık alanı serbest rekabet ortamına bırakılmamalı" diye konuştu.

Sağlık alanında yeniden yapılanma süreci yaşandığını kaydeden TEB - Türk Eczacıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ecz Erdoğan Çolak ise, sağlıkla ilgili düzenlemelerde muhatabın toplum olduğunu ve sağlık hizmetlerinin yaygın olmak zorunda olduğunu bildirdi.

Çolak, "Nitelik ve nicelik olarak geliştirilmelidir. Sağlığın bu temel ilkeleri olmazsa sarsıntı yaşanır. Sağlık, kar-zarar analizi ile değerlendirilmemelidir. Otorite, uzun vadede sağlık alanında her kes için çalışmalıdır. Biz sağlık alanındaki dönüşümden rahatsızlık duyduk. Bugünü anlamalı ama yarını da görmeliyiz" şeklinde konuştu.

CHP Milletvekili Eczacı Abdülaziz Yazar ise açılışta yaptığı konuşmada, "Eczacının ayakta duracak hali kalmadı. 6197 sayılı kanun maalesef çıkarılamadı. Ama bu yasanın çıkması gerekiyor. 8 yıldır uğraşılıyor fakat olmadı. Sağlıkta 1.sınıf hizmeti sadece doktorlar değil, eczacılar da vermektedir. Bunun böyle algılanmaması rahatsız edici" dedi.

Yasa konusunun çözülmesi gerektiğini söyleyen AKP Milletvekili Mehmet Domaç da, "Bu yasa 15 maddelik olmaktan çıkmıştır. Yasanın gerçek amacına yönelik olarak yapılması gerekiyor. En gerçek amacı serbest eczacılık alanının rahatlatılmasıdır. Bir torba yasa ile bu çözülür. 2-3 maddelik bir torba yasa ile bunu çıkarabiliriz. Aksi halde zor görünüyor" şeklinde konuştu.

Öğrenci platformu, mezunlar buluşması gibi etkinliklerin yanı sıra çeşitli seminerlerin de gerçekleştirileceği Eczacılık Fuarı'nda, yeniliklerin sektör mensuplarınca takip edilmesi ve eczacıların mesleki gelişimine katkı sunulması amaçlanıyor. Fuardaki seminerlerde milletvekilleri, sektör temcilcileri ve akademisyenler çeşitli konular hakkında bilgiler veriyor. Sağlık ve Sosyal Güvenlik Politikalari, Değişen Dünyada Eczacının Geleceği ve Kooperatifçilik, Yeşil Eczane ve Taş Devri Diyeti seminer konuları

arasında yer alıyor. CHP Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Milletvekili Cevdet Erdöl, Prof.Dr. Mehmet Aydın, Prof.Dr. İsmail Duymaz, Yrd. Doç. Dr. Kutay Demirkan ve Alain Bertheuil seminer konuşmacıları arasında.

13 Mart'ta toplanan Farmavizyon Öğrenci Platformu'nun temsilcileri platformun bu yıl ki ana konusunu "Günümüz, Yarınımız; Eczacılık Yaşamımız" olarak belirlediler. Türkiye'de 12 üniversitenin Eczacılık Fakültesi'nden (Anadolu, Hacettepe, Ankara, İnönü, Atatürk, İstanbul, Ege, Marmara, Erciyes, Mersin, Gazi ve Yeditepe Üniversitesi) 36 temsilci öğrencinin seçimlerle belirlendiği platform, eğitim ve meslek standardizasyonu konusunu ana tema altında ele alacak. Öğrenci Platformu, sonuç bildirgesini ise 11

Nisan'da kamuoyuna açıklayacak.

İLAÇ VE ECZACILIKTA YENİ ÜRÜN VE PROJELER FARMAVİZYON ECZACILIK FUARI'NDA
İLAÇ VE ECZACILIKTA YENİ ÜRÜN VE PROJELER FARMAVİZYON ECZACILIK FUARI'NDA
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 17:04:03
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 17:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?