30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Fatih Camii'nde gıyabi namaz

Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde düzenlenen saldırılarda ölen Doğu Türkistanlılar için Fatih Camii'nde Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener'in de katıldığı namazın ardından parti bayrağı açmak isteyen MHP'li bir grup ile cemaat arasında arbede yaşandı.
İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde yüzlerce kişi Fatih Camii'nde bir araya geldi. Cuma namazını müteakip kılınan gıyabi cenaze namazına özellikle Türkiye'de yaşayan Doğu Türkistanlı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Gıyabi cenaze namazına Mazlumder, Ensar Vakfı, Özgür-Der, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Medeniyet Derneği, Akdav, Akabe Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği ile Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği, Doğu Türkistan Vakfı, Doğu Türkistan Gençler Derneği, Doğu Türkistan Göçmenler Derneği ve Doğu Türkistan Dayanışma Vakfı üyelerinden oluşan yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener de Fatih Camii'nde gelerek cemaatle birlikte gıyabi cenaze namazı kıldı.

Doğu Türkistan bayrakları taşıyan ve sık sık tekbir getiren göstericiler, ellerinde bir Çin bayrağını da ateşe verdi.Yapılan konuşmalarda ise saldırılardan dolayı Çin hükümeti kınandı.
Öte yandan namazın ardından cami avlusunda parti bayrağı açmak isteyen MHP'li bir grup ile cemaat arasında tartışma yaşandı. Tartışma bir süre sonra arbedeye dönüşürken, araya çevik kuvvet ekipleri grubu dağıttı.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 17:13:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?