30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'Fatih' İstanbulluların hizmetinde

İstanbulluların "Haydi İstanbul Vapurunu Seç" kampanyasında seçtiği 4 numaralı şehir hatları vapurunun ilki olan "Fatih" ile İstanbul-Yalova hattında çalışacak olan "Kanuni Sultan Süleyman" ve "Yavuz Sultan Selim" hızlı feribotları, Sirkeci Araba Vapuru İskelesi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle hizmete alındı.

Törende konuşan Erdoğan, Türkiye'nin bölgesinde çok güçlü bir ülke konumunda olduğunu belirterek, "Artık birilerinin 'Türkiye ne der, Türkiye nasıl düşünür' demesi gerekir. Dış politika anlayışımızı buna göre belirliyoruz. Gücümüzün farkında olmalıyız. Bugün Türkiye, bölgesinin en önemli ülkelerinden biri. İstanbul da dünyanın en önemli şehirlerinden. Kültür Başkenti olmamızın yanında attığımız bu adımlarla İstanbul, ekonomide Türkiye'nin nasıl merkezi durumundaysa Avrupa'nın da saygın bir merkezi olma yolunda ilerliyor" dedi.

Hizmete aynı şekilde devam edeceklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Dünyanın İstanbul'dan öğreneceği birçok değer, birçok güzellik var. Çünkü İstanbul aynı zamanda bir sentez kent. İstanbul'da tek seslilik yok, çok seslilik var. İstanbul'un fiziki yapısında da çok görüntülülük var. Bunu görmek isteyenleri İstanbul'a davet ediyorum" diye konuştu.

Muhalefeti de eleştiren Erdoğan, "Bunlar sadece karadan ve havadan ulaşımı bilirler. Denizden veya denizin altından ulaşımı görmediler, alışık değiller. Ak belediyecilik bunları da gösteriyor. Havada da, karada da, denizde de, denizin altında da ulaşımda biz varız. Her şey Türkiye için, İstanbul için, insanımız için" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasının ardından açılış kurdelesini kesti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 20:36:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?