2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Fatih'te 132 oto galerisi mühürlendi

İstanbul Fatih'te bulunan ve geçici ruhsatla çalışan 132 oto galerisi, daha önce bildirilen tahliye kararı üzerine belediye ekipleri tarafından mühürlendi.

Polis desteğiyle ilçedeki oto galerilerinin yoğunlukta bulunduğu Millet, Vatan ve Akdeniz caddelerini dolaşan Fatih Belediyesi zabıta ekipleri, daha önce tebliğ edilmesine rağmen taşınmayan galerileri mühürledi.

Oto galerilerinin İSTOÇ'ta kendileri için yapılan yere taşınması gerektiğini belirten yetkililer, taşınmayanların buradaki faaliyetlerine izin verilmeyeceğini bildirdiler.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de yaptığı yazılı açıklamada, ilçedeki 233 galerinin verdiği sözde durarak İSTOÇ'a taşındığını, kalanlar için de gerekli yasal işlemlerin yapıldığını ifade etti.

Demir, bugün yapılan çalışmalarda geçici ruhsatla çalışan 132 oto galerisinin zabıta ekiplerince mühürlendiğini belirterek, galerilerin tahliye işleminin İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği'nin genelgesi ve UKOME yönergesine dayandığını bildirdi.

Fatih Belediyesi'nin uygulamasıyla Vatan, Millet, Halıcılar, Molla Gürani ve Akdeniz caddeleri üzerinde faaliyet gösteren oto galerilerinin mühürlenerek faaliyetlerine son verildiğini dile getiren Demir, “Trafik ve otopark sıkıntısı yaşadığımız tarihi yarımadada, bu konulara negatif katkıda bulunan bu iş yerlerinin tahliyesi için daha önce tebligat göndermiştik. Şimdi de bunlar için işlem yapıyoruz” dedi.

A.A
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2007 Çarşamba 16:18:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?