30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Fatih'te 4 katlı ahşap bina yandı

Fatih'te 4 katlı ahşap bir binada çıkan yangın paniğe neden oldu. Etrafı kaplayan duman nedeniyle binadan çıkamayan gençleri itfaiye ekipleri kurtardı.

Alınan bilgiye göre Fatih Tevki-i Cafer Mahallesi Kiremit Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı ahşap binada sabah saatlerinde yangın çıktı. Elektrik saatlerinin bulunduğu giriş katta başlayan yangın, nedeniyle tüm binayı yoğun bir duman kapladı.

Binanın üçüncü katında oturan Metin Kurtulmuş dumanı fark edince aynı evde bulunan arkadaşlarını uyandırdı. Bazı gençler yoğun dumana rağmen binadan çıkmayı başarırken, 2 genç korkuyla binanın en üst katına çıktı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, cama çıkarak yardım bekleyen gençlerden biri itfaiye merdiveni uzatılarak kurtarıldı. Binada bulunan diğer genç ise itfaiyenin oksijen maskesiyle bina içerisinden dışarı çıkarıldı. Paniğe neden yangın büyümeden söndürüldü.

Yangını ilk fark eden ve arkadaşlarını uyandıran Metin Kurtulmuş, giriş kattaki elektrik saatlerinde bir patlama sesi duyduğunu ve sonrasında tüm katları duman kapladığını söyledi. Kurtulmuş, "Ben uyuyan arkadaşlarımı uyandırdım ve aşağı inmelerini söyledim" dedi. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 13:18:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?